KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA NAPAD NA SRPSKU DECU U LAPLJEM SELU: Direktna posledica politike mržnje koju vodi Priština
Foto: Printskrin / You Tube/Kosovo online

KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA NAPAD NA SRPSKU DECU U LAPLJEM SELU: Direktna posledica politike mržnje koju vodi Priština

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su sinoćni mučki napad, pretnje i provokacije po etničkoj osnovi na petoricu srpskih mladića u Lapljem selu kod Gračanice, od strane dvojice Albanaca, direktna posledica politike mržnje koju svakodnevno generiše Priština.

"Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu, u kom su na njih od strane Albanaca potezani noževi, sa očiglednom namerom da budu i upotrebljeni“, upozorava Kancelarija za KiM u saopštenju.

Napominju da je incident, do kojeg je došlo ispred Srednjoškolskog centra, uneo ogromnu zabrinutost i strah u srpsku zajednicu koja živi u Gračanici i na centralnom Кosovu i Metohiji, jer se roditelji sa pravom pitaju kako smeju decu da puste bez pratnje napolje.

Kancelarija za KiM skreće pažnju i da se sve češće na meti ekstremnih Albanaca nalaze srpska deca koja nemaju prava na mirno i bezbrižno odrastanje samo zato što nose srpsko ime i prezime.

"Ovakvoj šovinističkoj, ekstremističkoj politici Prištine koja eskalira svakoga dana i generiše opasne etničke incidente prema svemu srpskom, međunarodna zajednica mora da stane na put, uz jasnu osudu i reakciju na sinoćnji napad“, poručuje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM zahteva da počinioci ovog gnusnog incidenta budu privedeni, uz pritisak na Prištinu da prekine sa politikom nekažnjavanja, jer ona samo dodatno stimuliše izgrednike.

Bonus video:

04:48

SRBI NA KiM BEZ NOVCA, PUTUJU PO 50 KM DA PODIGNU PLATU! Stević uživo iz Kosovske Mitrovice: RAFOVI U RADNJAMA SU PRAZNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track