ŽESTOKA REAKCIJA VUČIĆA NA SRAMNU IZJAVU HRVATSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Nikada nisam bio ničiji sluga, što se za njega ne može reći!
Foto: Damir Dervisagic

ŽESTOKA REAKCIJA VUČIĆA NA SRAMNU IZJAVU HRVATSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Nikada nisam bio ničiji sluga, što se za njega ne može reći!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić žestoko je odgovorio na sumanute optužbe i mešanja u unutrašnju politiku Srbije, hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću-Radmanu koji je izjavio da je predsednik jedne suverene, nezavisne i slobodarske zemlje zapravo samo "trabant i satelit" Rusije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Grlić Radman je naime izjavio da Vučić mora odlučiti na kojoj stolici želi da sedi, pa tendenciozno istakao da je predsednik Srbije poslušnik Rusije.

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici sedeti, neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebalo da ima veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana" - rekao je prethodno Radman.

Bonus video:

00:10

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track