MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA UPUTILO PROTESTNU NOTU AMBASADI HRVATSKE U BEOGRADU! Evo šta piše u tekstu
Foto: Printscreen/RTS

OŠTRA REAKCIJA

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA UPUTILO PROTESTNU NOTU AMBASADI HRVATSKE U BEOGRADU! Evo šta piše u tekstu

Politika -

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana.

U protestnoj noti Ministarstva se navodi:

- Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske g. Gordan Grlić Radmana izrečenih 24. februara 2024. godine na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Republike Srbije g. Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ovom prilikom takođe ukazuje kako navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Republici Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije iskazuje očekivanje da će se visoki zvaničnici Republike Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države.

Podsetimo, Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je rekao, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Reagujući na te izjave, predsednik Srbije je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Kurir.rs

Bonus video:

01:31

ZASTRAŠUJUĆE! HRVATI OTVORENO SLAVE SVOJU NACISTIČKU PROŠLOST Linta: Ustaštvo u Hrvatskoj nije incident već REDOVNO STANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track