POTPUNA PODELA I DRUGAČIJI REZULTAT NEGO U DECEMBRU: Vladimir Vuletić za Kurir o šansama partija na novim beogradskim izborima
Foto: Nemanja Nikolić

PROCENE

POTPUNA PODELA I DRUGAČIJI REZULTAT NEGO U DECEMBRU: Vladimir Vuletić za Kurir o šansama partija na novim beogradskim izborima

Politika -

Novi beogradski izbori, ukoliko ih bude, po svemu sudeći neće biti najsrećniji za opoziciju, imajući u vidu da im sagovornik Kurira prognozira manju podršku birača nego što je to bio slučaj na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

Sociolog Vladimir Vuletić smatra da će opozicione opcije dobiti manju podršku glasača na narednim izborima.

- Čini mi se da bismo u slučaju da sutra budu izbori, s obzirom na čitavu situaciju nakon raspada Nestorovićevog pokreta, verovatno imali potpunu polarizaciju. Iako još uvek ne znamo kako će ko izaći na naredne izbore, da li će SNS ići kao pokret koji bi okupio veliki blok ili svi samostalno, s druge strane su svakako "Srbija protiv nasilja", koja se uprkos svemu neće razilaziti jer bi sebi zapečatili sudbinu, a pretpostavljam da će i NADA samnostalno. U principu, imaćemo jednu potpunu polarizaciju i suštinsko je pitanje koja bi grupa imala više šansi da privuče birače stranaka koje su ostale bez cenzusa ili su bili za Nestorovića. A situacija je takva da više šansi da privuče birače ima SNS jer su to inače birači koji ordiniraju ka njima - smatra Vuletić.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

Ukazuje i da je desnica razbijena, te da je njihovo birtačko telo bliže SNS-u nego levo liberalno centralno orijentisanoj koaliciji.

- Imali bismo potpunu podelu u kojoj više šansi za bolji rezultat imaju SNS i SPS - zaključio je Vuletić.

Bonus video:

02:56

NOVI IZBORI ĆE DONETI DESTABILIZACIJU, A POGOTOVO ZA BEOGRAĐANE Sagovornici Usijanja analiziraju: Ko će najviše profitirati?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track