POČEO SASTANAK PETKOVIĆA I LAJČAKA: U delegaciji Beograda i predstavnici Ministarstva finansija i Banke poštanske štedionice
Foto: Printscreen/Twitter

U BRISELU

POČEO SASTANAK PETKOVIĆA I LAJČAKA: U delegaciji Beograda i predstavnici Ministarstva finansija i Banke poštanske štedionice

Politika -

U zgradi Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) u Briselu, nešto posle 10 časova, počeo je "tet a tet" sastanak direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom za dijalog EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana na sastanku sa Lajčakom i njegovim timom očekuje se i učešće delegacije Beograda. Kako saznaje Kosovo online, u delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke poštanske štedionice.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali najavila je ranije da će sastanak biti usredsređen na iznalaženje rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom o platnom prometu, kao i da će pratiti uobičajen format.

Centralna banka Kosova donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje platni promet u dinarima na Kosovu što otežava funkcionisanje Srba.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track