REGIONALNA KOMANDA KFOR ISTOK IMA NOVOG KOMANDUJUĆEG: Pukovnik Džejson Bejker preuzeo dužnost
Foto: Foto: KFOR

bondstil

REGIONALNA KOMANDA KFOR ISTOK IMA NOVOG KOMANDUJUĆEG: Pukovnik Džejson Bejker preuzeo dužnost

Politika -

U kampu Bondstil, u blizini Uroševca, danas je održana ceremonija promene komandujućeg Regionalne komande KFOR-a Istok, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Kosovo Online.

Primopredaja zastave NATO-a izvršena je između odlazećeg komandanta pukovnika Keneta Vokera i novog komandanta pukovnika Džejsona Bejkera.

Komandant KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš izrazio je zahvalnost pukovniku Vokeru na odličnom radu službi i rukovodstva.

- Vaša opsežna integracija, saradnja i koordinacija sa svim vašim kolegama u vašoj zoni odgovornosti bili su od neprocenjive vrednosti podržavaju široke i svakodnevne napore KFOR-a ka trajnoj bezbednosti - naglasio je Ulutaš.

Komandant KFOR-a poželeo je pukovniku Bejkeru uspešan mandat, ističući potpuno uverenje u sposobnost novog „američkog osoblja da nastavi da Regionalna komanda Istok ostane osnovni stub misije Kfora širom Kosova“.

U ceremoniji su učestvovale civilne i vojne vlasti, uključujući i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovo Džefrija Hovenijera.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat – na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na KiM i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track