MINISTAR SAOBRAĆAJA O IZVEŠTAJU ODIHR Vesić za Kurir: Stavljena tačka na laži opozicije
Foto: Kurir tv

KOMENTAR

MINISTAR SAOBRAĆAJA O IZVEŠTAJU ODIHR Vesić za Kurir: Stavljena tačka na laži opozicije

Politika -

Goran Vesić, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture i visoki funkcioner SNS, kaže za Kurir da izveštaj ODIHR "jasno stavlja tačku na sve laži i sve besmislice dela opozicija o krađi izbora".

- Nakon višemesečnih laži i besmislica ovaj izveštaj konačno stavlja tačku na laži opozicije. Vlada Srbije posvećena je saradnji sa ODIHR-om i nastavljamo sa implementacijom svih preporuka ODIHR-a kao što je bilo i do sada. Ostaće zapamćeni u istoriji beščašċa oni srpski opozicioni političari koji su frustritani izbornim porazom izmljišljali laži o izborima i tražeći sankcije protiv svoje zemlje i ukidanje finansiranja infrastrukturnih projekata kao što je izgradnja pruga u Srbiji. Kao i najkorumpiraniji austrijski političar, lobista Aljbina Kurtija, Andreas Šider koji je vodio kampanju protiv Srbije radeći za svog gazdu iz Prištine - kaže Vesić za Kurir.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obratila se ranije danas javnosti povodom finalnog izveštaja ODIHR o parlamentarnim izborima održanim u Srbiji 17. decembra 2023, te narativa opozicije da su "izbori pokradeni".

- Ovaj izveštaj ODIHR konačno stavlja tačku na sve laži i besmislice o krađi izbora!, rekla je premijerka Brnabić na samom početku obraćanja dodavši da cenimo preporuke ODIHR a da li se slažemo sa svime - ne, ali nastavljamo sa implementacijom njihovih preporuka - kazala je premijerka.

- Izveštaj ODIHR neuporedivo je objektivniji od svih drugih međunarodnih institucija - konstatovala je Brnabićeva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track