VLADIMIR ORLIĆ ZA KURIR: Za Beograd je najbolje da ne trošimo dragoceno vreme, zna se ko je pobedio i šta narod očekuje!
Foto: Kurir televizija

JASAN STAV

VLADIMIR ORLIĆ ZA KURIR: Za Beograd je najbolje da ne trošimo dragoceno vreme, zna se ko je pobedio i šta narod očekuje!

Politika -

Vladimir Orlić, doskorašnji predsednik Narodne skupštine i visoki funkcioner SNS za Kurir ističe da nema nikakvog razloga da se ide na nove beogradske izbore.

- Nakon konačnog izvestaja ODIHR nije ostao više ni kamen na kamenu od laži tajkunske bulumente iz partija bivšeg režima i njihove lažne "desnice". Ni njihovi birači više neće da gutaju presne laži kao izgovore za ubedljiv poraz na izborima, dosadila im je priča koju sad i ODIHR demantuje. A za Beograd, kao i za celu Srbiju, bi najbolje bilo da ne trošimo dragoceno vreme, ali ni narodni novac, bez preke potrebe, već da sve to iskoristimo za rad u interesu građana - kaže Orlić.

Vladimir Orlić
foto: Kurir Televizija

Napominje da se zna ko je pobedio i šta narod očekuje.

- Kao što se zna i da su već poraženi, i da neće pobediti nikada, oni koji ljude lažu, vređaju i traže uvođenje sankcija svojoj zemlji. Takvi mogu na novim izborima samo još ubedljivije da budu poraženi. Oni ostaju samo crna prošlost Beograda jednako kao i svakog drugog mesta u Srbiji, koji zajedno idu skokom u budućnost.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić kazala je ranije danas da postoji ogroman pritisak članstva Srpske napredne stranke na predsednika Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu, ali da će se razgovori o tome nastaviti.

- Postoji ogroman pritisak članstva i fukcionera Srpske napredne stranke da se konstituiše većina u Beogradu i formiraju njegove institucije, jer ocenjuju da bi novi izbori bili gubljenje vremena - precizirala je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila i sledeće:

- Mislim da se 1. marta neće o tome odlučivati već 2. ili 3., u skladu da zakonskim okvirima. Mi većinu imamo i ono što je Vučić nama rekao je da pazimo o legitimitetu. Mnogi misle da je legitimitet neupitan samim tim što je lista "Mi glas iz naroda" nosila ime Aleksandra Jerkovića i da u tom smislu ne postoji problem. Pritisak je ogroman jer mnogi smatraju da su izbori besmisleni, a mi vremena za gubljenje nemamo. Do 2027. imamo puno posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track