SUPROTNO VIĐENJE Opozicija tvrdi da je izveštaj ODIHR pokazao da je bilo krađe izbora
Foto: Zorana Jevtić

SUPROTNO VIĐENJE Opozicija tvrdi da je izveštaj ODIHR pokazao da je bilo krađe izbora

Politika -

Konačni izveštaj kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) potvrdio je da se u Srbiji dogodila izborna krađa, i dokazao sve na šta je ukazivala i Koalicija Srbija protiv nasilja, izjavila je danas narodna poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Stavljena je tačka na potvrdu da su izbori u Srbiji pokradeni - navela je Tepićeva na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije gde je komentarisala izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji.

Na istu temu ranije danas govorila je i premijerka Ana Brnabić i navela da izveštaj stavlja tačku „na sve laži o krađi izbora“.

Inače, premijerka je i reagovala na tvrdnje Tepićeve da "ODIHR izveštaj potvrđuje izbornu krađu".

- Kaže Đilasova opozicija da ODIHR izveštaj potvrđuje izbornu krađu u Srbiji. Pozivam ih da, ukoliko su zaista pročitali negde u ODIHR izveštaju da je bilo izborne krađe, da su izbori bili neregularni ili da je potrebna neka "međunarodna" istraga, odmah navedu tačne brojeve stranica iz izveštaja gde su to pročitali, ili da se, ukoliko to nije tako (a nije) izvine građanima za sve laži kojima su ih uznemiravali svih ovih meseci - istakla je premijerka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track