NADA MACURA ZA KURIR: Nema potrebe za novim beogradskim izborima
Foto: Kurir TV

Poslanica sns

NADA MACURA ZA KURIR: Nema potrebe za novim beogradskim izborima

Politika -

dr Nada Macura, poslanik SNS, za Kurir poručuje da nema potrebe za novim beogradskim izborima, imajući u vidu da je ustanovljeno da nije bilo nikakvih izbora niti krađe na njima kako je tvrdio deo opozicije.

- Mi smo kao stranka apsolutno spremni svaki put za izbore i svaki put ćemo pobediti. Ponavljanje beogradskih izbora je samo gubljenje vremena jer nas toliko obaveza i rada čeka. Lično jedva čekam i Republička skupština da počne sa radom. Ne znam stvarno šta oni više hoće i šta misle da bi novi beogradski izboro doneli kada sam uverena, ma 200 odsto, da bismo ih opet pobedili - rekla je Macura.

Nada Macura
foto: Kurir TV

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić kazala je ranije danas da postoji ogroman pritisak članstva Srpske napredne stranke na predsednika Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu, ali da će se razgovori o tome nastaviti.

- Postoji ogroman pritisak članstva i fukcionera Srpske napredne stranke da se konstituiše većina u Beogradu i formiraju njegove institucije, jer ocenjuju da bi novi izbori bili gubljenje vremena - precizirala je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila i sledeće:

- Mislim da se 1. marta neće o tome odlučivati već 2. ili 3., u skladu da zakonskim okvirima. Mi većinu imamo i ono što je Vučić nama rekao je da pazimo o legitimitetu. Mnogi misle da je legitimitet neupitan samim tim što je lista "Mi glas iz naroda" nosila ime Aleksandra Jerkovića i da u tom smislu ne postoji problem. Pritisak je ogroman jer mnogi smatraju da su izbori besmisleni, a mi vremena za gubljenje nemamo. Do 2027. imamo puno posta

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track