SRBIJA PROTIV NASILJA NASTAVLJA DA OBMANJUJE JAVNOST! I od Evrope dobili šta su tražili, ali ni dalje ne znaju da prihvate poraz
Foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić, Beta/Miloš Miškov

ČOVEČE NE LJUTI SE

SRBIJA PROTIV NASILJA NASTAVLJA DA OBMANJUJE JAVNOST! I od Evrope dobili šta su tražili, ali ni dalje ne znaju da prihvate poraz

Politika -

Koliko god se lideri koalicije Srbija protiv nasilja trudili da pobegnu od sopstvene odgovornosti za neuspeh na izborima, nekako se svaki put desi da ih ta odgovornost ugrize za zadnjicu. Izborna noć, u kojoj su tihovali i bežali od svojih birača, kao da je najavila seriju njihovih lutanja i saplitanja. Ipak, vrhunac nesnalaženja dešava se upravo sada, kada je svetlost dana ugledao izveštaj Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), ono što je opozicija opsednuto fiksirala kao svoju slamku spasa.

Ali, avaj, analiza izbornog procesa u Srbiji, koju ODIHR nudi u tom izveštaju, srušila je sve snove srpske opozicije - da zamaskirani u pravednike koji se bore za demokratiju i demokratske institucije dođu na vlast i to voljom evropskih birokrata a ne građana Srbije. Da je na tako nešto opozicija ozbiljno računala potvrdio je jedan od lidera koalicije Srbija protiv nasilja Radomir Lazović. On je za N1 izjavio da je ovaj izveštaj vrlo sličan preliminarnom izveštaju ODHIR, ali je, kako je rekao, oštriji u onom delu u kojem se govori o izbornom spisku, koji je ocenjen kao jedan od najvećih izazova vraćanja poverenja građana u izborni proces.

- Ocenjeno je da je neophodno da se opozicija kao i organizacije civilnog društva uključe aktivno u sređivanje biračkog spiska. S druge strane, ovaj izveštaj je tačno ono što smo očekivali i on je otprilike onakav kako su nas uveravali u Evropskoj komisiji i drugim institucijama EU da će biti - tvrdi Lazović.

Lazović praktično kaže da su mu evropski zvaničnici dali garancije i da su se tako umešali u unutrašnje stvari Srbije. Ili Lazović ponovo izmišlja i nastavlja da svoje fantazmogorije prosipa u javnu sferu, nadajući se da će više puta ponovljena laž najzad postati istina. Mada pretenduje da bude vođa zelenih u Srbiji, Lazović je pre svega zelen u politici, u smislu nedorastao, naivan i nezreo u političkoj sferi.

Međutim, on u ovoj situaciji pokazuje ozbiljnu dozu neodgovornosti, čak i bezobzirnosti, te mu ne treba verovati ni za druge stvari kojima je nakon izbornog poraza pokušavao da umiri nezadovoljne birače.

Čak i da se uzme u obzir čudnovata logika opozicije, koja je bukvalno od izborne noći krenula u kampanju uvlačenja stranog faktora u izbore, finalni izveštaj ODIHR je zadao završni udarac ovoj i ovakvoj opoziciji. Nema izborne krađe, nema poništavanja izbora i nema međunarodne istrage.

I šta ćemo sad? Ništa, opoziciju koju su vodili Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović i ostali sa liste "Srbija protiv nasilja" treba uporno podsećati na obećane pobede bez ikakvog pokrića, na zamajavanje sopstvenih birača i ruganje izbornoj volji svih građana Srbije.

Kurir.rs

Bonus video:

03:47

DA LI JE SRBIJA PROTIV NASILJA DALA TAČNE INFORMACIJE EVROPARLAMENTARCIMA? Stručnjaci bez dileme: Zbog toga će stradati građani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track