BIVŠI KOSOVSKI PREMIJER RASKRINKAO KURTIJA! Hoti: Predavanja u Severnoj Irskoj su mu samo izgovor da ne učestvuje na samitu
Foto: screenshot Video Plus

BIVŠI KOSOVSKI PREMIJER RASKRINKAO KURTIJA! Hoti: Predavanja u Severnoj Irskoj su mu samo izgovor da ne učestvuje na samitu

Politika -

Bivši kosovski premijer i poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti ocenio je danas da su predavanja koja Aljbin Kurti ima u Severnoj Irskoj samo izgovor da ne učestvuje na Samitu Ukrajina i Zapadni Balkan koji se održava u Tirani.

- Nema opravdanja zašto Kosovo nije prisutno u Tirani na Samitu Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom. Ne postoji važniji dnevni red za Vladu od ovog samita, osim neke vanredne situacije u zemlji. Siguran sam da su predavanja u Severnoj Irskoj samo izgovor da se beži sa ovog sastanka - rekao je Hoti.

Portparol vlade Perparim Krieziu izjavio je za prištinske medije da će Kurti na samitu učestvovati preko video obraćanja.

- Zbog prethodnih obaveza, premijer Kurti neće biti fizički prisutan na današnjem samitu u Tirani. Međutim, premijer Kurti će biti deo samita virtuelno, putem video obraćanja - rekao Krieziu.

Hoti je u vezi s tim rekao kazao:

- Samit u Tirani je mesto za predstavljanje potreba i projekata, kao i za obavljanje neophodnih konsultacija sa partnerima. Ima mesta da se insistira i zalaže za deblokadu 300 miliona evra za projekte zbog mera EU protiv Kosova. Prema rečima komesara za proširenje Olivera Varhejija, u Tirani je zamišljen plan EU za ekonomski rast Zapadnog Balkana. Shodno tome, Vlada Kosova je morala da obavi bliske konsultacije sa Vladom Edi Rame pre ovog samita.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track