KLACKALICA: KOJI SU ARGUMENTI ZA FORMIRANJE VEĆINE U BEOGRADU: Analitičari o opcijama za Grad pred odlučujuću sednicu
Foto: Nebojša Mandić

epilog

KLACKALICA: KOJI SU ARGUMENTI ZA FORMIRANJE VEĆINE U BEOGRADU: Analitičari o opcijama za Grad pred odlučujuću sednicu

Politika -

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost naglašava za Kurir da je izveštaj ODIHR vrlo jasan i da je potvrdio da nije bilo nikakvih izbornih manipulacija.

Ognjen Karanović
foto: Youtube printscreen/Kosovo online

- To jeste argument više da se ide na formiranje većine u Beogradu. Nije ništa sporno da bude formirana vladajuća većina i nova gradska vlast. Svi mandati pripadaju odbornicima i svaki od njih je slobodan da raspolaže tim mandatom onako kako misli da je najadekvatnije. Naravno, poštujući pritom i izbornu volju građana. Bez obzira na to što sad tu govorimo o tri struje ili, možda možemo kazati, i tri pokreta, jasno je da lista "Mi - glas iz naroda" sigurno nije opredeljena za saradnju sa opozicionim prozapadnim strankama. Isto tako, mogući su novi izbori, jer je letvica koju je podigao predsednik Vučić u vezi sa pitanjem legitimiteta sada postala važan politički faktor u pregovorima o formiranju nove izvršne vlasti u Gradu Beogradu - naglašava Karanović.

On napominje da je sve na klackalici:

- Da ste me pitali u utorak, rekao bih da Beograd ide na nove izbore. Međutim, sad je primetno da funkcioneri i simpatizeri SNS ne žele gubljenje vremena. Živimo u kompleksnim vremenima, Beograd čeka veliki posao oko Ekspa i to je više nego solidan argument da se ne ide na nove izbore - kaže naš sagovornik.

Bonus video:

05:23

IVICA DAČIĆ O NAJNOVIJIM POTRESIMA NA POLITIČKOJ SCENI: Ovo je potrebno za formiranje vlasti u BG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track