DOGOVOR ZA FORMIRANJE GRADSKE VLASTI MOŽE DA SE PRODUŽI POD OVIM USLOVOM! Analitičari daju prognoze da li nas čekaju novi izbori
Foto: Kurir televizija

USIJANJE

DOGOVOR ZA FORMIRANJE GRADSKE VLASTI MOŽE DA SE PRODUŽI POD OVIM USLOVOM! Analitičari daju prognoze da li nas čekaju novi izbori

Politika -

Retko ko je očekivao da će konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda danas biti uspešno održana i da će se napraviti dogovor o formiranju vlasti. Neizvesnost je produžena i do poslednjeg trenutka ćemo čekati odluku. Krajnji zakonski rok je 3. mart u ponoć. I sve je moguće - izbori, ali i dogovor.

Čemu smo bliži, većini ili novom glasanju? Šta znače upozorenja opocizije da će "sprečiti prekrajanje izborne volje", a šta znači pritisak članstva SNS da se formira vlast? Zašto se težnja ka legitimitetu izdigla nad jasnom legalnošću?

Na ova i druga pitanja vezi formiranja gradske vlasti u emisiji Usijanje odgovarali su Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli, Ibro Ibrahimović, član Glavnog odbora SPS i prof. Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje.

Stevica Deđanski
foto: Kurir televizija

- Moje lično mišljenje jeste da uopšte ne bi trebalo da se čeka nego ako se ima većina da se napravi vlast, jer sve ostalo je samo gubljenje vremena i davanje municije ovoj antidržavnoj opoziciji da se opet žali nekom drugom. Pitanje je kome bi se sad žalili. Ako se ponove izbori i budu 28. aprila, dok se formira skupština i vlast ući ćemo u jul. Praviti usred leta projekte mislim da nije dobro za građane - rekao je Deđanski.

Vukadinović je izrazio sumnju da može doći do dogovora:

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

- Ako nisu do sad uspeli da se dogovore teško da će sad uspeti nešto da se smisli i da će biti neke promene. Nisam srećan idejom ponavljanja izbora pogotovo bez promene atmosfere. Ako ostavimo po strani primedbe o krađi glasova onda tu stoji jedna činjenica. SNS je ostvario odličan rezuktat, nešto iznad očekivanja, ali to nije dovoljno da se napravi većina u Beogradu. Fali im malo, ali stvarno nedostaje dva mandata.

Ibro Ibrahimović
foto: Kurir televizija

Ibrahimović očekuje da će 3. maja u nedelju biti izabran predsednik skupštine grada, u kom slučaju bi kako tvrdi rok za pregovore mogao da se produži mesec dana.

- Ja zaista očekujem da se izabere predsednik skupštine grada i očekujem da to bude Nikola Nikodijević iz SPS, a sa druge strane pitanje svih pitanja jeste šta ćemo dobiti novim izborma. Da li će se išta promeniti ili ćemo samo izgubiti tri meseca. Podsetiću da je svaki projekat Beograda zaustavljen - rekao je Ibrahimović i dodao:

02:14

DOGOVOR ZA FORMIRANJE GRADSKE VLASTI MOŽE DA SE PRODUŽI POD OVIM USLOVOM! Analitičari daju prognoze da li nas čekaju novi izbori

- Da li smo u predizbornim obećanjima svi okrenuti dobrobiti građana? Da li je ovo rezultat neke politike, očigledno da jeste. Ako se predsenik skupštine grada izabere onda imamo još mesec dana roka da se konstituišu organi grada Beograda. Treba uzeti u obzir način na koji grad funkcioniše i šta nas sve čeka u narednom periodu.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

15:57

EKSPERTI ANALIZIRALI IZVEŠTAJ ODHIR-A I OTKRILI: Ne postoji ni jedno mesto u izveštaju koje sugeriše da su IZBORI POKRADENI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track