IVICA DAČIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Spremni smo da razgovaramo o zajedničkom nastupu sa SNS
Foto: Printscreen/RTS

Lider socijalista

IVICA DAČIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Spremni smo da razgovaramo o zajedničkom nastupu sa SNS

Politika -

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da je ta stranka spremna da razgovara sa SNS o zajedničkom nastupu na ponovljenim beogradskim izborima.

- Razgovaraćemo međusobno oko toga kako će se nastupiti na izborima. Ja sam i ranije govorio da bi eventualno u slučaju ukrupnjivanja opozicionalnih stranaka i opozicionalnih blokova trebalo možda razmišljati o nekom zajedničkom nastupu. Tako da mi smo spremni da razgovaramo i o tom nekom zajedničkom nastupu na gradskim izborima i na ovim lokalnim izborima koji nakon toga slede - kazao je Dačić.

Rekao je i da je jasno da postoji dovoljan broj odbornika koji bi činili većinu u gradskoj skupštini, ali da je "zajednički stav da se ne ide na tako nešto, da se ne bi se postavljalo pitanje legitimiteta".

Podsetio je i da SPS u ponedeljak ide na konsultacije sa predsednikom Vučićem. Na pitanje kojoj funkciji se nada u novoj vladi, Dačić navodi da nije bilo još govora o kadrovskim rešenjima.

- Nesporno je da smo mi još ranije razgovarali da ćemo nastaviti saradnju. Mi smo ponosni na sve ono što smo pozitivno ostvarili i smatramo da bi bilo veoma bitno da nastavimo tu saradnju, pre svega okupljeni oko zajedničkih ciljeva. To je i osnova i da na primer i zajedno učestvujemo na nekim izborima, naravno uz očuvanje identiteta svake od političkih stranaka. Ali u smislu nastavljanja saradnje i razgovora o nekim konkretnim pitanjima nismo do toga stigli - rekao je Dačić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track