DEJAN VUK STANKOVIĆ O NOVOM IZLASKU NA BIRALIŠTA U BEOGRADU: Odluka očekivana jer se SNS nikad ne plaši izbora
Foto: Kurir televizija

ANALITIČAR

DEJAN VUK STANKOVIĆ O NOVOM IZLASKU NA BIRALIŠTA U BEOGRADU: Odluka očekivana jer se SNS nikad ne plaši izbora

Politika -

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Kurir da je odluka o novim beogradskim izborima očekivana jer se SNS nikad ne plaši izbora.

- Tanka većina nije nelegitimna i nelegalna, ali teško je funkcionalna i zahteva veliku disciplinu i uvek ima senku krnjeg legitimiteta. Trenutno SNS ima bolju poziciju nego u decembru jer se Nestorovićev pokret raspao, a opozicija oko SSP se okliznula o loše organizovane i slabo posećene proteste. Internacionalizacija nije takođe naročito uspela i otvoreno je pitanje da li će svi biti na broju skupa. Dakle, SNS je više nego umereni favorit jer ima i znatno bolju stranačku infrastrukturu, harizmu Vučića i disciplinovane birače. Bolji rezultat zato ne bi bio iznenađenje - kaže Stanković.

Podsetimo, predsednik Privremenog organa Grada Beograda i potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je danas da je Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju.

Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog Pokreta.

- U velikom Pokretu, videćemo ko će sve tu biti - svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada - naveo je Šapić.

Šapić je dodao da je ovim potezom Srpska napredna stranka podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

- Formiranje većine nikad niko nije dovodio u pitanje, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije - rekao je Šapić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja