MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ U POSETI CRNOJ GORI: Svi uz Vučića u borbi za napredak Srbije i očuvanje Kosova
Foto: D. Vukajlović

PORUČUJE

MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ U POSETI CRNOJ GORI: Svi uz Vučića u borbi za napredak Srbije i očuvanje Kosova

Politika -

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Herceg Novom održao radni sastanak sa predstavnicima svih relevantnih udruženja i nevladinih organizacija koje okupljaju Srbe u Boki Kotorskoj.

Đorđe Milićević
foto: D. Vukajlović

- Hvala vam što čuvate naš jezik, našu baštinu, naš nacionalni identitet u Boki Kotorskoj i u celoj Crnoj Gori. Uvek ćete u svemu ovome imati podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Srbije i mene kao ministra – rekao je ministar Milićević i posebno istakao zasluge SPC za očuvanje našeg identiteta:

- Crkva je stožer jedinstva i okupljanja Srba gde god oni živeli. Ministar je naglasio se Srbija i srpski narod nalaze pred velikim iskušenjima u narednom periodu i istakao da veruje da ćemo uspešno prebroditi sva ta iskušenja zahvaljujući suverenoj i odgovornoj politici koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić. Naglasio je da je potrebno široko narodno jedinstvo i podrška ovakvoj politici predsednika, kako bismo obezbedili napredak zemlje, očuvali Kosovo u Srbiji i sprečili pokušaje ukidanja Republike Srpske.

Đorđe Milićević
foto: D. Vukajlović

Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić, generalni konzul Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović, kao i arhijerejski namesnik hercegnovski otac Obren Jovanović sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Ministra su ispred Generalnog konzulata Srbije sačekali mališani iz hercegnovskog kluba „Obilić“, koji su mu se posebno zahvalili na prilici da učestvuju u letnjim kampovima za decu iz regiona i dijaspore koje je Kavinet ministra Milićevića organizovao tokom 2023. godine u 22 opštine i grada širom Srbije. Članovi pevačkog društva „Karađorđe“ izveli su prigodan kulturno-umetnički program.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track