PREMIJERKA BRNABIĆ O ZAHTEVIMA OPOZICIJE: Da su fer, rekli bi "Pa nismo mi za demokratiju, mi smo protiv Vučića"
Foto: Zorana Jevtić

PREMIJERKA BRNABIĆ O ZAHTEVIMA OPOZICIJE: Da su fer, rekli bi "Pa nismo mi za demokratiju, mi smo protiv Vučića"

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da "kampanja opozicije i civilnog društva koje podržava opoziciju biće fokusirana na to da Aleksandar Vučić ne može da pozajmi svoje ime i/ili lik nekoj od lista".

"Kao što su rekli i u Briselu i u Strazburu - ako bilo koja lista, bilo kad, na bilo kojim izborima u Srbiji, nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. Danas kažu to je 'najbazičniji uslov'. A gde to još postoji? U Srbiji je Boris Tadić davao svoje ime DS-u za sve izbore na svim nivoima, pa nije bio problem. Nije bilo civilnog društva da kaže da je to nedemokratski i nefer. U Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, u SAD.... svuda je to dozvoljeno i uobičajena je praksa. Samo ovde opozicija i oni koji ih podržavaju misle da je fer trka samo ona u kojoj kad nekog ne možeš da pobediš, a ti ga lepo diskvalifikuješ iz trke", navela je premijerka Brnabić na društvenoj mreži X i dodala:

"A, da - još jedna važna stvar: taj 'najbazičniji uslov' ne postoji u preporukama ODIHR. Zašto? Pa zato što nije u skladu sa međunarodnim standardima demokratije. Da su fer, na ovo bi Proglas ili Građanske inicijative (i svi ostali iz tog spektra) rekli: 'Pa nismo mi za demokratiju, mi smo protiv Vučića'. Da su fer, kao što nisu".

Bonus video:

00:35

Ana Brnabić dobila nagradu od UAE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track