PREDSEDNIK KINE SI ĐINPING ČESTITAO ROĐENDAN PREDSEDNIKU VUČIĆU: Evo šta mu je sve poželeo u čestitki
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

rođendanska čestitka

PREDSEDNIK KINE SI ĐINPING ČESTITAO ROĐENDAN PREDSEDNIKU VUČIĆU: Evo šta mu je sve poželeo u čestitki

Politika -

Povodomrođendana predsednika Aleksandra Vučića čestitku je uputio predsednika Narodne Republike KineSi Đinpinga uz poruku da je Vučić političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda.

"Poštovani gospodine predsedniče, povodom Vašeg rođendana, želim da Vam uputim iskrenu čestitku i lepe želje. Vi ste političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda. Raduje me što se pod Vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana beleže izvanredne rezultate", napisao je Si.

Istakao je da se kao stari prijatelj kineskog naroda, čvrsto zalaže za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega izražava duboko uvažavanje.

"Prošle godine, sastali smo se tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju “Pojas i put”, razgovarali o našem prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda", istakao je Si.

"Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom. Želim Vam puno zdravlja i uspeha“, naveo je u svojoj čestitki predsednik Si Đinping.

Kurir.rs/Predsednik.rs

Bonus video:

03:42

Predsednik Si Đinping započeo svoju prvu inostranu posetu nakon izbijanja pandemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track