"TREBA RAZGOVARATI SA SVAKIM KOME JE STALO DO BEOGRADA I SRBIJE!" Bulatović o potencijalnim koalicionim partnerima SNS
Foto: Kurir televizija

beogradski izbori

"TREBA RAZGOVARATI SA SVAKIM KOME JE STALO DO BEOGRADA I SRBIJE!" Bulatović o potencijalnim koalicionim partnerima SNS

Politika -

Unapred se zna da izbori u Beogradu uvek prevazilaze okvire lokalnih, ali su složena politička situacija posle 17. decembra i odluka da se ponovo glasa naterale glavne aktere da promene ne samo ton već i svoje izborne strategije.

To sve doprinelo je da je borba za glasove Beograđana već utopljena u referendumsku atmosferu, jer će pred birače biti stavljene dve dominantne ponude.

Vladajuća struktura pravi Pokret za narod i državu, a najveća opoziciona lista Srbija protiv nasilja namerava da pod svoju kapu stavi sve što je protiv vlasti, bez obzira na ideologiju i politiku. Naši gosti danas su Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije i Dejan Bulatović, poslanik Srpske napredne stranke.

Đorđe Milićević
foto: Kurir televizija

Milićević je potvrdio odluku SPS da trči u koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranka:

- Očekujem ubedljivu pobedu vladajuće koalicije i jednog šireg pokreta koji je okupljen oko SNS čiji će nosilac, uverem sam biti Aleksandar Vučić. SPS je donela odluku da bude deo te koalicije. Srbija će imati političku stabilnost što je izvesno iz rezultata republičkih izbora, ali važno je da je imamo i u Beogradu. Ja nisam Beograđan nego Valjevac, ali kakav bih ja bio političar kada ne bih razmišljao o glavnom gradu Srbije. Ne bih to delio na nekakve frakcije. Ovde je suština u tome šte su politički i nacionalno interesi Srbije, a njih će predstavljati kao što sam rekao koalicija koja će siguran sam predvoditi Aleksandar Vučić - rekao je Milićević.

01:07

TREBA RAZGOVARATI SA SVAKIM KOME JE STALO DO BEOGRADA I SRBIJE! Bulatović o potencijalnim koalicionim partnerima SNS

Bulatović kaže da su u SNS spremni za razgovor o partnerstvu na izborima, ali da ipak ne dolaze u obzir pregovori sa svakim:

- Stičem takav utisak da ćemo imati s jedne strane politiku sa vizijom, a njen nosilac će biti Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima koja stoji na stanovištu da Beograd ne sme da stane. Sa svim ljudima koji dele tu viziju treba da razgovaramo i polemišemo o tome, ali moramo videti ko stoji na drugoj strani. Ne možemo da razgovaramo sa Draganom Đilasom koji je bivši gradonačelnik i koji je usmeravao demonstrante da tuku policajce. Kako da razgovarate o budućnosti sa takvim ljudima. Oni su otvoreno protiv Beograda i svoje zemlje.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:28

STVARI MORAMO DA REŠAVAMO ŠTO PRE! Vladimir Orlić za Kurir televiziju izjavio KADA se očekuju novi beogradski izbori!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track