ČEKA SE U REDOVIMA OD JUTRA DO KASNOG POPODNEVA: Srbi sa KiM već MESEC DANA ne mogu podići svoja primanja zbog ukidanja dinara
Foto: Foto: Kosovo Online

agonija

ČEKA SE U REDOVIMA OD JUTRA DO KASNOG POPODNEVA: Srbi sa KiM već MESEC DANA ne mogu podići svoja primanja zbog ukidanja dinara

Politika -

Prošlo je više od mesec dana od kada je Centralna Banka Kosova donela uredbu kojom se zabranjuje dinar. Gužve ispred ekspozitura Banke Poštanske štedionice su i dalje redovne, a danas prosvetni radnici pokušavaju da podignu primanja, prenosi Kosovo Online.

Oni su podelili svoje nezadovoljstvo zbog kontinuirane nemogućnosti da podignu novac.

- Nama je mnogo teško, više od mesec dana mi ne možemo da podignemo naša primanja. U mojoj porodici samo ja radim, i moram da izdržavam celu porodicu. Moram da odem do centralne Srbije i da podignem novac koji sam zaradila da bih mogla da prehranim porodicu i da nabavim sve ostalo što nam je potrebno. Ne znam do kada ćemo i koliko možemo ovako da izdržimo - navela je Katarina Petronijević.

Profesor Aleksandar Janićijević navodi da prosvetni radnici ne žele da troše svoje vreme i energiju čekajući u redovima za zarađeni novac.

- Mi prosvetni radnici ne želimo da trošimo svoje vreme i energiju čekajući u redovima za zarađeni novac već želimo da svoju energiju i vreme da trošimo na obrazovanje i vaspitanje generacija kao što smo to radili, lično ja, više od 30 godina - rekao je on.

Snežana Vulićević stiče da nije u mogućnosti da već drugi mesec podigne uredno zarađene plate i da su dugi redovi svakodnevnica.

- Nama mlađima je možda i lakše da odemo do Raške ili Novog Pazara da podignemo novac, ali šta je sa penzionerima i primaocima socijalne pomoći? Njima je svaki izlazak iz kuće težak, a još da čekaju u redovima od jutru do kasnog popodneva... Ovo se odrazilo na naš život, sve je te da se izmire računi i kupe namirnice. U školi već nedostaje higijenskih sredstava, pa i kreda koje su nam neophodne, a ne možemo da nabavimo zbog zabrane Prištine. Nadam se da će nešto da se reši, ide sve gore i gore, nema poboljšanja - proučuje Vulićević.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track