NOVA LICA U NEMANJINOJ 11! Kurir otkriva ko će zasesti u ministarske fotelje
Foto: Petar Aleksić

nove snage

NOVA LICA U NEMANJINOJ 11! Kurir otkriva ko će zasesti u ministarske fotelje

Politika -

Mandatar za sastav nove vlade biće poznat do kraja sledeće nedelje, a kad je reč o novim ministrima, nije isključeno da će biti više novih imena.

Pored onih koji su gotovo sigurni da će zadržati mandate, a to su Bratislav Gašić, Goran Vesić i Maja Popović, pa čak i Jelena Tanasković i Irena Vujović, na ministarska mesta mogli bi da računaju i dosadašnji šef Skupštine Vladimir Orlić, poslanica Sandra Božić, istoričar Dejan Ristić i doskorašnji menadžer Grada Beograda Miroslav Čučković.

Vladimir Orlić
foto: Zorana Jevtić

- Orlić je takođe viđen za ministra, naročito posle reči predsednika Vučića, koji je naveo da je on posao šefa Skupštine obavljao izvanredno i da veruje da će imati svoja značajna zaduženja na nekom drugom mestu. Umesto Marka Blagojevića, za ministra za investicioni plan ozbiljno se sprema Miroslav Čučković - pojašnjava izvor Kurira.

Miroslav Čučković
foto: Kurir TV

I u Ministarstvu kulture će najverovatnije doći do promene, naročito ako Maja Gojković bude i postavljena za ambasadora u Ljubljani, o čemu je Kurir nedavno pisao.

Sandra Božić
foto: Kurir TV

- Nova imena koja se pominju upravo za to ministarstvo jesu istoričar Dejan Ristić, ali sve češće se čuje i ime Sandre Božić. Ostaje nam da vidimo za koga će se na kraju opredeliti novi mandatar - ističe sagovornik Kurira.

Kadriranje u parlamentu

Jovanov šef poslanika naprednjaka

SNS, Milenko Jovanov
foto: Zorana Jevtić

Kad je reč o Skupštini Srbije, sednica Predsedništva SNS održana u sredu razrešila je mnoge dileme. Tako je Ana Brnabić kandidovana za šeficu parlamenta. Kad je reč o kadriranju u Skupštini Srbije, ukoliko ne ode u izvršnu vlast, Sandra Božić će ostati jedna od potpredsednika Skupštine. Za šefa poslaničke grupe gotovo je izvesno da ostaje Milenko Jovanov. - On se sjajno snalazi na tom mestu i rukovodstvo stranke ne želi da rizikuje s nekim drugim kandidatom - pojašnjava izvor Kurira.

Podsetimo, Kurir je pisao da bi u novoj vladi mogli da budu i Tatjana Macura i Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika, a obe imaju šansu da vode resor brige o porodici i demografiji. Mesto u kabinetu novog premijera mogli bi da dobiju i Milan Stamatović i Zoran Baki Anđelković. Na velika vrata u vladu mogli bi da uđu i Rasim Ljajić, a ne isključuje se ni Aleksandar Vulin.

U brojkama

Sastav Vlade

28 članova ima aktuelna vlada 3 ministra bez portfelja je u Nemanjinoj 11 5 ministarstva, a od čega dva bez portfelja, ima koalicija SPS-JS

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track