EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata
Foto: Beta Milan Ilic, Ministarstvo Odbrane Srbije, Nenad Kostić, Beta Milos Miskov, Shutterstock

sastav nove vlade

EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata

Politika -

Mandatar za sastav nove vlade biće poznat do kraja sledeće nedelje, a najozbiljniji kandidati za premijera su Miloš Vučević i Siniša Mali.

Međutim, u trci za premijersko mesto su i Marko Đurić i Ivica Dačić, tvrde izvori Kurira. Kad je reč o novim ministrima, nije isključeno da će biti više novih imena u Nemanjinoj 11.

O kadrovskim rešenjima za sastav Vlade Srbije u jutatnjem proramu Kurir televizije govorili su član Predsedništva SNS-a i gradski menadžer Miroslav Čučković, potpredsednik PUPS-a i predsednik Poslaničkog kluba „PUPS – Solidarnost i pravda“ Stefan Krkobabić i novinar i publicista Saša Gajović

Na pitanje da li je njegovo ima u opticaju za mesto ministra za javna ulaganja Čučković je rekao da mu odgovor nije poznat:

Miroslav Čučković
foto: Kurir televizija

- Nisam kompetantan da odgovoriom na to pitanje. Kod nas se time bavi rukovodstvo stranke i mi ćemo izaći sa mandatarom i sastavom vlade kroz nekoliko dana. Fokusirani smo u najvećoj meri formiranju pokreta za predstojeće gradske izbore. Za nas je mnogo važno da imamo pobedničku listu. Sigurni smo da će Beograđani prepoznati naš rad i dela nasuprot opoziciji koja je radila na tome da predstave naš grad i državu na najgori mogući način.

Krkobabić je ocenio da personalna pitanja nisu od presudne važnosti već politički program:

Stefan Krkobabić
foto: Kurir televizija

- Nije bitno koje se ime spominje ili ne spominje važan je program. Nama iz Partije ujedinjenih penzionira, poljoprivrednika i proletera Srbije najbitniji je program. Nama je važno da damo maksimalnu podršku listi Srbija ne sme da stane i da izaberemo Anu Brnabić što pre za predsednicu skupštine. Moramo da izguramo sve projekte koje treba da izguramo.

Gajović je analizirao kandidate koji bi došli u obzir za mesto premijera, a to su Marko Đurić, Miloš Vučević, Siniša Mali i Ivica Dačić.

Aleksandar Gajović
foto: Kurir televizija

- Ja sam rekao da će kandidat za premijera biti Marko Đurić onog trenutka kada su on i Aleksandar Vučić bili u kabinetu predsednika Ujedninjenih nacija. Ima tome mesec dana i više. Tada je Vučić rekao da će se Marko Đurić vratiti i zauzeti jedno veoma visoko mesto. Tada sam rekao da će on biti kandidat - rekao je Gajović i dodao:

- Što se tiče ostalih kandidata. Siniša Mali se pokazao kao dobar ekonomista, mislim da nije baš dobro njega postavljati na mesto premijera. Bolje je da završi ono što je započeo. Što se tiče Vućevića on je predsednik stranke i bio bi sasvim dobar kandidat. Ivica Dačić je politički veteran sa najvećim mogućim iskustvom i mislim da je kao čovek izvršne vlasti mnogo toga dobrog uradio.

Gajović je rekao da je velika verovatnoća da će ministar kulture biti Nikola Selaković.

02:00

EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

10:12

TO ŠTO JE PREDSEDNIK ODLUČIO DA ZADRŽI ANU BRNABIĆ U EPICENTRU POLITIKE, POKAZUJE 2 STVARI! Analitičari tvrde: Rešenje je zgodno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track