PREMIJERKA BRNABIĆ: U interesu građana je da se što pre formiraju institucije, pozvali smo misiju ODIHR
Foto: screenshot Prva tv

PREMIJERKA BRNABIĆ: U interesu građana je da se što pre formiraju institucije, pozvali smo misiju ODIHR

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je posle izbora predsednika Skupštine, prvo na dnevnom redu da raspiše beogradske izbore i da se oko datuma ne može nagađani ili preterano dogovarati, jer je to stvar zakona, navodeći da je u interesu građana da se što pre formiraju institucije.

"Vi i ne možete da primenite neke preporuke ODIHR dok ne izaberete predsednika Skupštine jer se radi o promeni zakona", rekla je Brnabić, za televiziju Prva, navodeći da vlast ne može da se "giba i savija u skladu sa promenama mišljenja opozicije".

Brnabić je upitala o kakvim izbornim uslovima opozija priča jer su, kako je istakla, pod sadašnjim uslovima tražili hitno raspisivanje vanrednih izbora, a navela je i da je "Vlada već primenila neke preporuke koje je mogla kao Vlada".

Takođe je rekla da je već upućeno pozivno pismo ODIHR da pošalje svoju posmatračku misiju na lokalne izbore u Beogadu, kao i eksperta da vidi šta još može da su uradi oko biračkog spiska.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

10:12

TO ŠTO JE PREDSEDNIK ODLUČIO DA ZADRŽI ANU BRNABIĆ U EPICENTRU POLITIKE, POKAZUJE 2 STVARI! Analitičari tvrde: Rešenje je zgodno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track