BIĆE MEŠANJA KARATA I ROKADA: Vladan Zagrađanin, predsednik IO SPS, oglasio se posle pisanja Kurira, evo šta tvrdi
Foto: Marina Lopičić

REAGOVANJE

BIĆE MEŠANJA KARATA I ROKADA: Vladan Zagrađanin, predsednik IO SPS, oglasio se posle pisanja Kurira, evo šta tvrdi

Politika -

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS, reagovao je na pisanje Kurira da je u toj stranci poslednjih dana, naročito kako se prlibližava kompletiranje spiska ministrara za buduću vladu, napeto, te da, kako tvrdi naš izvor, njegova "struja" u partiji minira da u Nemanjinu 11 ponovo uđe ministar bez portfelja Novica Tončev.

Zagrađanin je porukom na Instagramu upućenoj našoj redakciji potvrdio da će mešanja karata i rokada biti, ali...

- Poštovana redakcijo Kurira, povodom teksta objavljenog na vašem sajtu, moram da obavestim i vas i javnost da u SPS ništa napeto nije, ali da će mešanja karata biti i rokada. Ne postoji "moja struja" u SPS. "Nezvanični izvori" su vam rekli neistinu. Stanje u našoj partiji je redovno i podela nema - naveo je Zagrađanin u objavi i nastavio:

Novica Tončev
foto: Starsport/Srđan Stevanović

- Nakon pregovora o formiranju vlade, kad se na prvom mestu utvrde strateški ciljevi sa našim koalicionim partnerima, odlučivaće se o svim budućim personlanim rešenjima, koje će predsednik Dačić predložiti na organima SPS, u zavisnosti od resora i naše uloge u budućoj vladi. P. S. Zamolio bih vas da ubuduće "šarate" malo i da ne zloupotrebljavate konstatno moje ime u ovakvom kontekstu.

Da podsetimo, Kurir je juče pisao o kompletiranju spiska članova buduće vlade, a naš dobroobavešteni izvor je govorio i o situaciji u SPS.

- Trebalo bi da bude rotacije, pa nije isključeno da se u vladu vrati Branko Ružić. Novica Tončev nema velike šanse da ostane, a za to naročito lobira struja Vladana Zagrađanina, koja je u večitom "ratu" sa ovom drugom, naklonjenom Tončevu. Videćemo kako će Dačić na kraju preseći. Oni će, zajedno sa JS, imati najverovatnije pet resora - naveo je naš izvor.

Zagrađanin je uz objavu objavio i fotografiju na kojoj je sa Novicom Tončev.

Bonus video:

04:23

NA IVICI INCIDENTA PRED KAMERAMA! Antonijević: SPS neće preći cenzus! Nikodijević: Ne diraj mi partiju, vi ste se već RASPALI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja