ANA BRNABIĆ: Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije
Foto: EPA

ANA BRNABIĆ: Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije

Politika -

Oni koji su zakletvu položili u hodniku Skupštine, gazeći pravila, procedure, tradiciju i dostojanstvo, i Narodne skupštine i svih građana Srbije, kažu da je Aleksandar Vučić "zgazio" parlament jer je saopštio nešto što je naložio i potpisao predsedavajući, prof. Radenović, navela je premijerka Srbije Ana Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži "X".

"Oni koji su zakletvu položili u hodniku Skupštine, gazeći pravila, procedure, tradiciju i dostojanstvo, i Narodne skupštine i svih građana Srbije, kažu da je Aleksandar Vučić "zgazio" parlament jer je saopštio nešto što je naložio i potpisao predsedavajući, prof. Radenović, navelka

"Isti ti, danas na konferenciji za medije, kažu da bi "voleli da dobiju poziv od mandatara za sastav Vlade", a odbili su poziv predsednika Srbije da dođu na konsultacije, što im je ustavna obaveza!", istakla je Brnabić i dodala:

"Hteli su hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine, dobili su ih. Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih. Hteli su da se ti izbori odlože maksimalno moguće, dobili su i to.", navela je.

Ana Brnabić, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Potom je istakla da se sada vraćaju na ono što su tražili u vreme kad su odlučno bili protiv vanrednih parlamentarnih izbora.

"Sada se vraćaju na ono što su tražili u vreme kad su odlučno bili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, odnosno kada su pretili da će blokirati zemlju ukoliko raspišemo izbore (a što je bilo samo 2 nedelje (!) pre nego što su počeli da prete da će blokirati zemlju ukoliko ih ne raspišemo) - a to je prelazna vlada u kojoj oni, bez obzira na rezultat izbora, moraju da učestvuju.", navela je i dodala:

"I tako se nastavlja njihov začarani krug: hoću u Vladu, nemam većinu, tražim "prelaznu" Vladu - nema "prelazne" Vlade, hoću izbore - ne sviđa mi se rezultat izbora, hoću "prelaznu" Vladu". Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije. Bukvalno, poručila je Ana Brnabić u objavi na društvenoj mreži "X".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track