OPROSTIĆE IM ĐURA ŠTO IH JE TUKAO: Đilas bi u savez sa DSS, SDS i Dverima, a evo kako ih je nazivao! Tadić: Branio mi da govorim!
Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Beta, Beta Milan Ilić

TEŠKA AMNEZIJA

OPROSTIĆE IM ĐURA ŠTO IH JE TUKAO: Đilas bi u savez sa DSS, SDS i Dverima, a evo kako ih je nazivao! Tadić: Branio mi da govorim!

Politika -

Iako su se do juče šakom i kapom čašćavali međusobnim uvredama i optužbama, lideri dela opozicija sada nemaju nikakav problem da se udruže ne bi li pokušali da uberu koji glas više na predstojećim beogradskim izborima.

Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je da u borbi za Beograd treba da se ujedini što veći deo opozicije.

- Jedan od načina kako da se promeni vlast u Beogradu jeste jedna jedinstvena lista za Beograd u kojoj bi bili i DSS, i Tadić i Dveri - bio je precizan Đilas.

Dragan Đilas
foto: Zorana Jevtić

Zaboravio je očigledno šta je ne tako davno pričao o tim istim ljudima, odnosno partijama.

- DSS, Dveri i Zavetnici nisu nikakva desnica, oni su ekstremističke stranke koje Srbiju guraju u rat - počastio ih je Đilas pre nekoliko meseci.

A ovo nije bio jedini put da i te kako kritički udara na desničare. Tako je tokom jednog gostovanja u Utisku nedelje, u kojem je bio i lider Dveri Boško Obradović, ukazao da se on uvek zalagao da se pravi savez sa Rusijom, a da je za SSP moguća saradnja samo sa strankama koje kažu da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, što jasno otpisuje Dveri, pre svega imajući u vidu da je sam Obradović u istoj odgovorio Đilasu da je "najveće gubljenje vremena vera u Evropsku uniju".

Boško Obradović
foto: Kurir tv

Ni sa Borisom Tadićem, liderom SDS, Đilas nema uopšte lepu skoriju prošlost. Naprotiv. Tadić je pre samo četiri meseca javno optužio Đilasa da je on razlog što se njegova stranka nije pridružila koaliciji "Srbija protiv nasilja", te da je sam Đilas zahtevao da mu se "zabrani javna reč u narednih nekoliko meseci". Istovremeno, ni Đilas njemu nije ostao dužan, već je poručio da se ne bavi njime, te da mu je žao da gleda "kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1 posto glasova u kojoj nije ostao niko osim njega".

- Kažite mu da nikada njegov ulazak na zajedničku listu opozicije nije bio tema sastanaka lidera stranaka i da smo samo primili k znanju informaciju da SDS razgovora sa Miroslavom Aleksićem da preko NPS-a uđe u koaliciju - kazao je tada Đilas.

Dragan Đilas, Boris Tadić
foto: Nemanja Nikolić

Ipak, sada je i Đilas promenio mišljenje, a i za Tadića se može primeniti ona narodna "Oprostiće mu Đilas što ga je tukao". Ne bukvalno, naravno, ali je, kako je sam lider SDS govorio, hteo da mu zabrani da govori. E, sada mu to izgleda ne smeta, već je, posle Đilasovog poziva, urgentno poručio:

- Pozdravljamo spremnost na ujedinjeni nastup istinske opozicije, jer to je jedini put da svaki opozicioni glas bude u funkciji zajednickog cilja i da ne bude bačen nijedan opozicioni procenat.

Bonus video:

03:01

ĐILAS IMA BAGOVE, OPOZICIJA HOĆE SCENARIO SEVERNE MAKEDONIJE Dejan Vuk Stanković: Gde to ima da manjina uslovljava većinu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track