U VAMA VIDIM SNAGU NAŠE SRBIJE Vučević na polaganju vojničke zakletve u Valjevu: Postali ste čuvari našeg identiteta!
Foto: Instagram/milosvucevic

U VAMA VIDIM SNAGU NAŠE SRBIJE Vučević na polaganju vojničke zakletve u Valjevu: Postali ste čuvari našeg identiteta!

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas u kasarni Valjevu polaganju vojničke zakletve.

- Došao sam danas ovde u Valjevo sa radošću da vam čestitam na odlučnosti da odslužite vojni rok dobrovoljno i na ljubavi prema narodu i državi. Sa radošću uvek dolazim ovde jer mogu da vidim u vama snagu naše Srbije. Onu istu snagu koju su pokušali da nam uzmu kada su nas ubeđivali da nam ne treba vojska, da je ona trošak, da će nas braniti neko drugi i da je ljubav prema otadžbini besmislena.

Došao sam i da im odavde jasno i glasno poručimo da je ljubav prema otadžbini večna i neprolazna. Da ste vi upravo naslednici slave onih koji su sa ponosom i čašću nosili uniformu srpskog vojnika.

Srpski vojnik u prošlosti bilo je nešto poput identitetske stvari. Ono što nas određuje i definiše. Naš narod u svojoj istoriji uvek je bio ponosan na svoju vojsku. I svaki čovek sa ponosom je isticao kada i gde je služio vojni rok.

Danas ste se zakleli njoj besmrtnoj, njoj od Boga nam datoj, njoj jedinoj i slobodnoj, zakleli ste se Srbiji. Pamtite reči zakletve u srcima svojim i neka vam današnji čin bude na ponos i dugo sećanje. Vi ste ovim postali čuvari našeg identiteta!

Čestitam položenu zakletvu!

Neka Živi naša dična Vojska Srbije! Neka živi naša jedina otadžbina Srbija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track