VULIN NA 20. GODIŠNJICU POGROMA: Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe
Foto: Nemanja Nikolić

VULIN NA 20. GODIŠNJICU POGROMA: Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe

Politika -

Aleksandar Vulin, bivši direktor kancelarije za KiM i ministar zadužen za KiM, kaže da Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, pa kakva god sila da nam preti.

"Pre 20 godina Evropska unija i NATO su mirno posmatrali kako šiptarske rulje pale pravoslavne manastire i crkve, ubijaju i proteruju Srbe. Pošto u čitavoj svojoj istoriji, Šiptari nisu stvorili ni jedan spomenik vredan Uneska, 17. mart 2004. godine, pokušali su da unište istoriju srpskog naroda. Šiptari nemaju svoje, pa otimaju ili uništavaju tuđe. Laž koju su preneli i uvećali svi mediji Evropske unije i NATO-a, laž koja je poslužila kao povod za pogrom, nikada nije demantovana, a ubice i palikuće nikada nisu kažnjene. Pogrom je bio prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku, baš kao što je Oluja bila poslednje etničko čišćenje u 20. veku", navodi Vulin i dodaje:

"Ni Šiptari, ni Hrvati nisu radili bez naređenja i podrške Evropske unije i NATO pakta, licemera koji su garantovali bezbednost i Srba u Hrvatskoj i Srba na Kosovu i Metohiji, zato su i Oluja i Pogrom prošli bez kazne. Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, pa kakva god sila da nam preti, nikada više".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track