MARKOVIĆ: Cilj Kurtija je da po uzoru na Tuđmana napravi jednu manju „Oluju“ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine
Foto: PrintScreen/TV Pink

POGROM

MARKOVIĆ: Cilj Kurtija je da po uzoru na Tuđmana napravi jednu manju „Oluju“ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine

Politika -

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, povodom 20 godina od Martovskog pogroma, navodi da etničko čišćenje Srba sa KiM nije prestalo ni dan danas.

- Godine 1999. je 19 država NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovalo Saveznu Republiku Jugoslaviju i direktno učestvovalo u etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije. Godine 2004. se ponovilo etničko čišćenje u prisustvu te iste Evrope i NATO pakta. Etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije nije prestalo ni dan danas, a cilj Aljbina Kurtija je da po uzoru na Franju Tuđmana napravi jednu manju „Oluju“ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine - kaže Marković i dodaje:

- Nekada je bilo proterano 250.000 Srba, pa hiljade, stotine i to traje i danas 20 godina posle pogroma 2004. godine, a ti Evropo i dalje ćutiš. Neka vam kažu vaši ambasadori iz zemalja članica Evropske unije ko je odgovoran za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji. Ja ću vam reći, Albanci, danas na čelu sa Kurtijem, a pre na čelu sa Tačijem i Haradinajem. Ja se zalažem za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali Evropska unija mora da štiti međunarodne standarde, međunarodno pravo, a ne etničko čišćenje - istakao je Marković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track