KURIR EKSKLUZIVNO Predsednik Vučić sa porodicom mladića kog je oteo Hamas: RAZUMEM BOL SVIH OČEVA I MAJKI! EMOTIVNE SLIKE SUSRETA
Foto: Kurir

SRBIJA ČINI SVE DA SE ALON VRATI kući

KURIR EKSKLUZIVNO Predsednik Vučić sa porodicom mladića kog je oteo Hamas: RAZUMEM BOL SVIH OČEVA I MAJKI! EMOTIVNE SLIKE SUSRETA

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u posetu Jakova i Idit Ohel, roditelje Alona Ohela, mladića kog je kidnapovao Hamas nakon muzičkog festivala 7.oktobra 2023. godine. On je u emotivnom razgovoru, kao predsednik države, ali prvenstveno kao roditelj, izrazio razumevanje za svu bol ovih nesrećnih ljudi, ekskluzivno saznaje Kurir.

Predsednik je porodicu nestalog mladića primio u zgradi Predsedništva čime je pokazao da ne odustaje od namere da se bori za svakog državljanina ove zemlje.

- Alon je državljanin Srbije, njegovim roditeljima, Idit i Jakovu, rekao sam da ću se kao predsednik ove zemlje boriti za život mladog Alona. Činimo sve da se Alon vrati svojoj porodici, sa nadom da će prestati sukobi koji su naneli preveliku patnju svim stranama. Kao roditelj, razumem bol, strah i neizvesnost svih očeva i majki čija deca su nestala ili stradala tokom oružanih dejstava, uveren da će razum nadvladati bezumlje rata, jer ničije dete ne sme da bude žrtva bilo koje vrste nasilja i stradanja, rekao je predsednik ekskluzivno za Kurir.

1 / 4 Foto: Kurir

Da je naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ulagala velike napore povodom ovog slučaja, potvrdila je i majka nestalog mladića kada se vest o njegovom nesrtanku pojavila u medijima.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

Idit Ohel je, za CNN, rekla da je Alon izraelsko-srpski državljanin i da zna da srpska vlada, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić čine sve što je u njihovoj moći da vrate njenog sina, koji je kidnapovan.

Podsetimo, u terorističkom napadu Hamasa na sever Izraela kidnapovan je i 22-ogodišnji mladić srpskog porekla Alon Ohel, a njegova majka, Idit Ohel, čija porodica je poreklom iz Novog Sada, kazala je da je njen sin otet pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

U skloništu je bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

Bonus video:

01:50

MAJKA OTETOG SRPSKOG DRŽAVLJANINA IDIT OHEL U OČAJU; Nadam se da ćete naći moje dete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track