VREĐAJU STOJANA RADENOVIĆA: Novi haos opozicije na samom početku sednice Skupštine Srbije (VIDEO)
Foto: screenshot RTS

VREĐAJU STOJANA RADENOVIĆA: Novi haos opozicije na samom početku sednice Skupštine Srbije (VIDEO)

Politika -

Sednica Skupštine Srbije započela je danas u znaku haosa, izazvanih ponašanjem predstavnika opozicije. Iako je sednica počela minutom čutanja u znak sećanja na žrtve Pogroma iz 2004. godine, opozicija nije pokazala poštovanje i pristojnost.

Predsedavajući Stojan Radenović apelovao je na sve prisutne da se ponašaju dostojanstveno i da doprinesu poboljšanju ugleda Narodne skupštine. Međutim, njegov apel je ostao neuslišen, jer su predstavnici opozicije počeli da viču sa svojih mesta čime su odbili da se uključe u konstruktivni dijalog i ignorisali su molbe jednog od najuglednijih naučnika Srbije.

Predstavnici opozicije još jednom nisu pokazali minimum poštovanja prema Radenoviću, kome nisu dozvoljavali da dozvoli nijednu rečenicu, sve vreme mu dobacujući iz svojih klupa.

Podsećamo, Radenović kao najstariji narodni poslanik u sazivu dobio je ulogu da do izbora predsedika parlamenta vodi sednicu.

Današnji incidenti u Skupštini Srbije bacaju senku na demokratske procese u zemlji i ukazuju na potrebu za većom političkom zrelošću i odgovornošću političkih aktera iz opozicje.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja