ANA BRNABIĆ SASULA ĐILASU ISTINU U LICE: Prijavili ste 619 miliona evra! Vi ste 172.000 evra svaki dan uzimali od ove zemlje!
Foto: BETA/Amir Hamzagić, Petar Aleksić

žestok odgovor

ANA BRNABIĆ SASULA ĐILASU ISTINU U LICE: Prijavili ste 619 miliona evra! Vi ste 172.000 evra svaki dan uzimali od ove zemlje!

Politika -

Izbor Ane Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije opozicija je iskoristila kao poligon za obračun sa vladajućom većinom i na sve načine je pokušavala da od sednice napravi cirkus. Opozicioni poslanici, pre svih oni sa liste "Srbija protiv nasilja", upotrebili su taktiku koja se oslanja na paušalne ocene, prostačke uvrede i neargumentovanu polemiku. I desilo se upravo ono što se obično dešava u tako neodgovornom pristupu - najvećem kritičaru istina eksplodira u lice.

Upravo to se desilo lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu kada je Ana Brnabić, upravo osoba koju su opozicioni poslanici najviše vređali, hrabro ustala i podsetila na lik i delo bivšeg vlastodršca i prave motive njegovog upornog guranja u borbu za vlast.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, konstitutivna sednica, Skupština Srbije
foto: Nenad Kostić

- Vi pričate o dukserici Andreja Vučića. Prijavili ste 619 miliona evra, posle deset godina bavljenja politikom... Da li vi razumete da je to 172.000 evra svakoga dana da bi došli do 619 miliona evra? Dame i gospodo, poštovani građani, 172.000 evra svakoga dana, pa tako iz dana u dan, nedelje u nedelju, meseca u mesec, iz godine u godinu, deset godina. Vi ste 172.000 evra svaki dan uzimali od ove zemlje i pojavljujete se ovde, sram vas bilo - poručila je Ana Brnabić tokom žestoke rasprave u utorak u parlamentu Srbije.

Odgovor o 619 miliona evra Đilas je naravno uvek nudio samo pred određenim medijima, ali ne i pred građanima Srbije.

- Na sve te stvari o kojima ona govori već smo odgovorili. I za 619 miliona evra, što oni uzimaju prihode firme od 10 godina u deset zemalja na koje je plaćen porez. Ja se ponosim time - izjavio je Đilas za Novu S.

Đilasov ponos deluje još arogantnije ako se njegov enormni poslovni dobitak stavi u širi kontekst. U tom smislu je ilustrativan izveštaj Evropske komisije iz januara 2012. o ekonomskom pregledu stanja u zemljama kandidata za članstvo u EU. U njemu se ukazuje na činjenicu da je Srbija sa stopom nezaposlenosti od 23,7 odsto na svom istorijskom maksimumu nezaposlenosti.

- Statistika opominje da je stopa siromaštva alarmantnih 9,2 odsto. To nam govori da gotovo svaki deseti stanovnik Srbije živi u siromaštvu - jedna je od ocena u ovom izveštaju.

Bonus video:

03:16

NA SEDNICI SE OČEKIVAO OVAKAV PERFORMANS Stručnjaci analiziraju: Pred Anom Brnabić je VEOMA TEŽAK zadatak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track