MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Cilj je da u kampovima tokom ovog leta boravi najmanje 10.000 mališana iz dijaspore i regiona
Foto: D. Vukajlović

MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Cilj je da u kampovima tokom ovog leta boravi najmanje 10.000 mališana iz dijaspore i regiona

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen sa oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je danas u Loznici sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem o projektu organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore i letnjeg kampa u Tršiću, gde će mališani iz srpskog rasejanja moći da nauče više o svojom nacionalnom i kulturnom identitetu.

Sagovornici ministra Milićevića su sa zadovoljstvom prihvatili tu ideju i najavili da će konkurisati za organozaciju kampa, kako bi deca srpskog porekla iz cele Evrope maternji jezik i ćirilično pismo ovog leta mogla da uče i usavrše upravo u rodnom kraju tvorca srpske azbuke Vuka Karadžića – u Tršiću kod Loznice.

Projekat organizacije letnjih kampova za mlade iz dijaspore finansira Vlada Republike Srbije, preko Kabineta ministra Milićevića, očekuje se učešće najmanje 40 lokalnih samouprava iz cele Srbije, a cilj je da u kampovima tokom ovog leta boravi najmanje 10.000 mališana iz dijaspore i regiona.

Ministar je najavio i konkurs namenjen udruženjima i NVO, kojim će biti omogućena finansijska podrška za opremanje kulturno-umetničkih društava, sportskih klubova, biblioteka i dopunskih škola širom srpske dijaspore.

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

Đorđe Milićević dodelio novogodišnje paketiće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track