GODIŠNJICA NATO BOMBARDOVANJA OBELEŽENA I U KOSOVSKOJ MITROVICI: Sećamo se nevinih žrtava!
Foto: TV Most

pomen

GODIŠNJICA NATO BOMBARDOVANJA OBELEŽENA I U KOSOVSKOJ MITROVICI: Sećamo se nevinih žrtava!

Politika -

Polaganjem venaca kod spomenika na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici danas je obeleženo 25 godina od početka NATO bombardovanja tada SR Jugoslavije i odata pošta svim postradalim građanima.

Mitrovica
foto: TV Most

Vence su položiti članovi porodica i prijatelji postradalih, kao i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić, predsednik Srpske liste Zlatan Elek, načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Vučina Janković i predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić.

Mitrovica
foto: TV Most

Polaganjem venaca kod spomenika na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, danas je obeleženo 25 godina od početka NATO bombardovanja tada SR Jugoslavije i odata pošta svim postradalim građanima. Vence su položiti članovi porodica i prijatelji postradalih, kao i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić, predsednik Srpske liste Zlatan Elek, načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Vučina Janković i predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić.

Mitrovica
foto: TV Most

- U svim srpskim sredinama na Kosovu danas se sećamo žrtava stradalih u NATO bombardovanju 1999. godine. Na današnji dan pale su prve bombe na Srbiju, na stare, bolesne, na decu, bolnice, bebe u inkubatorima, na nevine i nedužne i to u godini kada se svet dičio demokratijom, borbom za ljudska prava i slobode u celom svetu. U takvom jednom trenutku, u srcu Evrope, osuđena na smrt je jedna mala, mirna država, koja se borila za očuvanje suvereniteta i integriteta i z a očuvanje golorukog naroda - rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić.

Mitrovica
foto: TV Most

Ona je napomenula da ne smemo zaboraviti da rat na Kosovu nije počeo 1999. godine, već 1997. i 1998. godine svakodnevnim terorističkim napadima, otmicima i ubistvima nedužnih civila.

Kurir.rs/ TV Most

Bonus video:

04:16

BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE 1999. GODINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track