NASTAVAK DIJALOGA: Počeo sastanak u Briselu, delegaciju Beograda predvodi Petković
Foto: Printscren/X

NASTAVAK DIJALOGA: Počeo sastanak u Briselu, delegaciju Beograda predvodi Petković

Politika -

U Briselu je danas nastavljen razgovor glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija o odluci Centralne banke tzv. Kosova da ukine srpski dinar na KiM.

Delegaciju Beograda predvodi glavni pregovarač i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Razgovor naše delegacije u zgradi Evropske službe za spoljne poslove počeo je oko 10 časova.

Prošle nedelje u Briselu sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovarale su delegacije koje su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi.

Nakon završetka sastanka koji je trajao više od tri sata, Lajčak je najavio novu rundu dijaloga, i rekao da očekuje da strane na sastanak dođu sa konkretnim predlozima.

Petković je nakon susreta u Briselu prošle nedelje izjavio da odluke Prištine otežavaju opstanak Srba na Kosmetu, kao i da je važno pronaći rešenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice.

Bisljimi je, sa druge strane, u prvi mah odbio da razgovara na temu dinara u Briselu, ali je nakon sastanka sa Lajčakom odlučio da učestvuje u dijalogu.

Lajčak je ocenio da je prošli sastanak pregovarača pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se pozabave na najvišem nivou - na sastanku lidera Beograda i Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track