VUČEVIĆ: Konture nove vlade znaće se za 7, 10 ili 15 dana! Mora da donese novu energiju i nova lica
Foto: Printscreen/Video Plus

Predsednik Srpske napredne stranke

VUČEVIĆ: Konture nove vlade znaće se za 7, 10 ili 15 dana! Mora da donese novu energiju i nova lica

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će nova vlada biti vlada kontinuiteta i da je "kičma, okosnica" njenog političkog delovanja program "Skok u budućnost - Srbija 2027", kao i da "ambijent" u kojem se Srbija nalazi nije dozvolio da se ta stranka fokusira samo na formiranje nove vlade.

"Nova vlada mora da donese novu energiju, nova lica, novi optimizam i novu volju da se bori zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem; Narodnom skupštinom za Srbiju", rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je naveo da će se konture nove vlada znati za sedam dana, 10 ili 15, objasnivši da je zbog "ambijenta" akcenat bio na drugim pitanjima - kao što je pitanje bezbednosti posle terorističkog napada u Moskvi, ukidanja dinara na Kosovu, i drugi pritisci na Srbiju.

Na pitanje da li sebe vidi u novom timu vlade, on je rekao da se vidi "kao deo tima - na ovoj ili onoj poziciji, ili na klupi za rezerve, ili na tribinama".

"Svakako ne odustajem od ove politike koju vodimo i verujemo u tu politiku jer je to jedina politika koja čuva Srbiju", naglasio je.

Vučević, koji je i ministar odbrane, je rekao da je Kosovo najveći bezbednosti rizik za Srbiju, pominjući da se "naoružavaju takozvana Bezbednosne snage Kosova i da postoji proces da se tamo formira vojska".

On je, na pitanje o terorističkom napadu u Moskvi, naveo da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dobili nalog da u javnom prostoru centralne Srbije patrolira vojna policija kao i da su vojne bezbednosne službe dobile nove zadatke.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track