ZAVRŠENE KONSULTACIJE U SKUPŠTINI SRBIJE! Deo opozicije se nije pojavio, a evo ko će da bude na čelu skupštinskih odbora
Foto: Damira Ramadani

PARLAMENT

ZAVRŠENE KONSULTACIJE U SKUPŠTINI SRBIJE! Deo opozicije se nije pojavio, a evo ko će da bude na čelu skupštinskih odbora

Politika -

U Skupštini Srbije nešto posle 10 sati završene su konsultacije o zamenicima predsednika radnih tela, javlja reporter Kurira.

Konsultacijama, koje su počele oko devet časova, nisu prisustvovali predstavnici sledećih poslaničkih grupa: ⁠Stranka slobode i pravde - Pokret slobodnih građana, ⁠Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, ⁠NOVI DSS - POKS (NADA), ⁠Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd, ⁠SRBIJA CENTAR – SRCE i Demokratska stranka – DS.

Skupština Srbije
foto: Damira Ramadani

Predsednik Administrativnog odbora biće Milenko Jovanov iz SNS, dok će Odbor za ustavna pitanja voditi njegova stranačka koleginica Jelena Žarić Kovačević, preneli su danas mediji.

Na čelu Odbora za spoljne poslove biće Marina Raguš, pravosuđa Uglješa Mrdić, dok će Odbor za kulturu voditi Nevena Đurić, a za Kosovo i Metohiju Danijela Vujačić.

Poljoprivredu će voditi Marjan Rističević, a Odbor za evropske integracije Elvira Kovač iz SVM.

Na čelu Odbora za prava deteta je uvek predsednik Skupštine, što znači da će njime upravljati Ana Brnabić.

PUPS će delegirati predsednika u Odboru za rad, a dva predsednička mesta u odborima za dijasporu i obrazovanje predložiće lista "Mi glas iz naroda", koja je trenutno podeljena na dva poslanička kluba.

Među predstavnicima stranaka koji su došli na konsultacije u načelu je postignut dogovor o zamenicima predsednika skupštinskih odbora koje će birati sami odbori.

Osim predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić i potpredsednika parlamenta Sandre Božić, Marine Raguš, Edina Đerleka, Snežane Paunović i Elvire Kovač, bili su prisutni i predstavnici vladajuće koalicije iz SNS, SPS, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, JS, PUPS, ali i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda" i "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović".

Skupština Srbije
foto: Damira Ramadani

Podsetimo, predsednica parlamenta Ana Brnabić juče je pozvala sve poslaničke grupe da dođu u parlament na sastanak i izrazila nadu da će se svi odazvati jer je neophodno da se dalje dogovori sastav odbora, radnih tela, zamenika predsednika odbora kako bi već sledeće nedelje mogla da saziva odbore i kako bi oni krenuli sa radom.

Kurir.rs

Bonus video:

01:53

Opozicija divlja u Skupštini Srbije, lupaju u klupe i bacaju toalet papir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track