MINISTAR MILIĆEVIĆ SA GRADONAČELNIKOM KRUŠEVCA Prilika da kroz letnje kampove deca iz dijaspore uče o istoriji srpskog naroda
Foto: D. Vukajlović

SARADNJA

MINISTAR MILIĆEVIĆ SA GRADONAČELNIKOM KRUŠEVCA Prilika da kroz letnje kampove deca iz dijaspore uče o istoriji srpskog naroda

Politika -

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom, posetio je Kruševac gde je sa gradonačelnikom Ivanom Manojlovićem razgovarao o organizaciji tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Ministar je nakon sastanka istakao da je od gradonačelnika čuo veoma dobre inicijative vezane za saradnju lokalne samouprave, države i naših ljudi u dijaspori.

- Prihvatam sve sugestije i predloge kako bi unapredili saradnju sa dijasporom, u saradnji sa lokalnim samoupravama. Prošlogodišnji letnji kampovi su bili pionirski korak koji smo realizovali - rekao je Milićević i naglasio da ne postoji bolje mesto u Srbiji od Kruševca gde bi kroz upoznavanje srednjevekovnog nasleđa naši mališani koji žive van Srbije više naučili o istoriji srpskog naroda.

Đorđe Milićević, Ministar, Vlada Srbije
foto: D. Vukajlović

Istakao je da je veoma pozitivne utiske čuo od dece iz dijaspore koja su bila učesnici kampa prošle godine i koja se sećaju svakog sadržaja koji je za njih bio organizovan u Kruševcu.

- To je bio povod da danas dođem i porazgovaram sa gradonačelnikom i njegovim timom, da ponudimo da Grad Kruševac ponovo aplicira sa kvalitetnim projektom organizacije letnjih kampova – naveo je ministar.

Gradonačelnik Manojlović je potvrdio da će se Grad Kruševac odazvati na poziv ministra i da će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi i ove godine organizovao kamp za decu iz dijaspore.

On je, takođe, istakao da se planira organizacija velikog skupa u Kruševcu na kome bi učestvovali uticajni i ugledni Srbi koji žive u inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track