DA JE OPOZICIJA SUMNJALA U BIRAČKI SPISAK, NE BI TRAŽILA HITNE IZBORE: Brnabić: Znaju da sa izbornim uslovima ne postoji problem
Foto: screenshot RTS

poruka predsednice skupštine

DA JE OPOZICIJA SUMNJALA U BIRAČKI SPISAK, NE BI TRAŽILA HITNE IZBORE: Brnabić: Znaju da sa izbornim uslovima ne postoji problem

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Valjevu da činjenica da je opozicija tražila hitne vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja 2023. godine govori o tome da znaju da sa izbornim uslovima ne postoji problem.

Ona je, odgovarajući na pitanje šta će reći opozicija na to što je šef misije OEBS ocenio da Srbija ima uslove za izbore, da građani imaju mogućnost da izraze mišljenje u šta se uverio, istakla da sve što opozicija priča o izborima pada u vodu i pokazuje da je reč o politikanstvu činjenicom da su oni tražili izbore prošle godine.

- Evo da pitam sve građane Republike Srbije: Poštovani građani, da je opozicija sumnjala u izborne uslove, u birački spisak, u demokratiju, mogućnost za fer i transparentne izbore, da li bi tražila hitne izbore? Naravno da ne bi. Nego bi se tada fokusirala na izborne uslove i na birački spisak - istakla je predsednica parlamenta i dodala da danas postoji jedinstveni birački spisak, a da u njihovo vreme nije postojao.

- Tako da je to politikanstvo i alibi zašto su oni izgubili izbore. Umesto da kažu, pa dobro evo 12 godina gubimo izbore, evo mi ne valjamo, mi treba da se menjamo. Ne, oni će opet da kažu, e vi ste krivi, e ti si kriv, sve ostalo u univerzumu je krivo, samo oni nisu krivi što 12 godina gube izbore - rekla je Brnabićeva.

Ona je poručila da će se svakako nastaviti sa implementacijom preporuka ODIHR-a, dodajući da su te preporuke za Srbiju u velikoj meri mnogo blaže nego što su u nekim drugim evropskim zemljama, uključujući Poljsku, Nemačku, Holandiju, Švedsku.

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track