PREDSEDNIK VUČIĆ O 3 RAZLOGA PRITISKA NA SRBIJU: Hoće da sklone pitanje Kosova kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina
Foto: Damir Dervišagić

PREDSEDNIK VUČIĆ O 3 RAZLOGA PRITISKA NA SRBIJU: Hoće da sklone pitanje Kosova kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti iz Palate "Srbija" rekao je da želi da podnese neku vrstu političkog i ekonomskog preseka stanja.

- Sa potezima sa kojima ću preduzimati u narednom periodu. Pre nekoliko dana ne želeći da hitrom i hitnom reakcijom proizvedem bilo kakve negativne posledice po Srbiju, rekao sam da smo u teškoj situaciji, i da uvek i u svakom trenutku možete da razmišljate i o sopstvenoj krivici i šta je to čime ste doprineli tome. Ovoga puta se plašim da smo, ne svojom krivicom već zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cenu - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Damir Dervišagić

Predsednik je istakao da će pričati o situaciji na KiM, u RS, i rekao da je reč o sveukupnom pritisku na Republiku Srbiju.

- Upravo zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i našoj poziciji da osudimo napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružujemo sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna, taj što zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga, i nesigurnosti kako će se okončati sukob u Ukrajini - rekao je Vučić.

On je dodao da je zato pitanje KiM skloniti kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina, i da smo zato na meti Prištine i onih koji su ih podržavali.

Bonus video:

01:00

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track