SRAM TE BILO, DORA! Grčki mediji preneli reči predsednika Srbije upućene Bakojanijevoj
Foto: Printscreen

Jasna poruka

SRAM TE BILO, DORA! Grčki mediji preneli reči predsednika Srbije upućene Bakojanijevoj

Politika -

Šef države Aleksandar Vučić poručio je da bi Doru Bakojani, izvestioca za Kosovo, trebalo da bude sram zbog toga što je odustala od svojih principa i tri dana uoči sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučila članstvo Kosova.

Upravo ove reči sprskog predsednika grčki mediji prenose na naslovnim stranama velikim slovima.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Grčka „Demokratija“ na naslovnici, uz fotografiju Vučića i Bakojanijeve, poručuju „Sram te bilo, Dora“, a unutar lista prenose obraćanje predsednika Srbije o toj temi, ali i osudu postupka Bakojanijeve.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Grci otvoreno kažu da postoji bojazan od narušavanja srpsko-grčkih odnosa, ali da odgovornost isključivo leži na Dori i onima kojima pripada jer „zaobilaze nacionalne pozicije bez ikakvog političkog legitimiteta“.

Podsetimo, predsednik Srbije je u jučerašnjem obraćanju građanima između ostalog govorio i o Dori Bakojani, izvestiocu za Kosovo, koja je dala preporuku da Priština bude primljena u punopravno članstvo Saveta Evrope. Kazao je da je Bakojanijeva, tri dana pre glasanja, promenila svoje mišljenje i naglo se "pokajala što je bila čvrsta i snažna".

- Pisali ovde da štiti interese Srbije. Sramota... A onda se setila da nije važna ZSO, eksproprijacija... A Dori Bakojani da poručim - sram te bilo za to što si uradila. Sram vas bilo. Ja dobro znam ko je izdao nalog da odustanete od principa i da se tako ponašate! Sram vas bilo! Neki ljudi imaju kičmu u međunarodnoj areni, a neki nemaju ništa - kazao je, između ostalog, predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja