ZA NAS JE VAŽNO DA MOŽEMO SAMI DA ČUVAMO SVOJE NEBO Vučić dobio pilotsku jaknu na poklon: Nastavljamo da snažimo našu vojsku FOTO
Foto: Nenad Kostić

ZA NAS JE VAŽNO DA MOŽEMO SAMI DA ČUVAMO SVOJE NEBO Vučić dobio pilotsku jaknu na poklon: Nastavljamo da snažimo našu vojsku FOTO

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

"Veoma sam srećan što sam video pilote, mehaničare i kompletno osoblje koje svakodnevno tokom cele godine brine o bezbednosti i slobodi naše zemlje. Za nas je važno da možemo sami da čuvamo svoje nebo, a sve što radimo i nabavljamo drastično će da ojača našu moć. Moramo da razumemo sa kakvim se sve izazovima suočavamo, zbog specifičnosti pozicije naše zemlje koja je jedina vojno neutralna u ovom delu sveta", naveo je predsednik Vučić u objavi na Instagramu "buducnostsrbijeav".

Predsednik Vučić je na poklon dobio pilotsku jaknu. "Danas ste mogli da vidite samo deo naših unapređenih mogućnosti i to koliko smo promenili ne samo izgled, već i nivo funkcionalne i operativne sposobnosti naše vojske. Nastavljamo da snažimo našu vojsku, pre svega oslanjajući se na domaću industriju i domaću proizvodnju. Veoma sam zadovoljan nekim stvarima, ali moramo da radimo i unapređujemo još mnogo toga", dodao je Vučić.

On se zahvalio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je bio u Batajnici i čestitao novom mandataru Milošu Vučeviću.

"Zahvalio bih predsedniku Miloradu Dodiku što je danas sa nama u Batajnici i čestitao novom mandataru Milošu Vučeviću pred kojim su teški zadaci, jer moramo mnogo toga da uradimo kako bi nam zemlja napredovala", zaključio je predsednik Vučić.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track