VULETIĆ ZA KURIR O MANDATARU: Odgovoran posao ministra odbrane dobro obavio, nema sumnje da će i kao premijer biti uspešan
Foto: Kurir Televizija

VULETIĆ ZA KURIR O MANDATARU: Odgovoran posao ministra odbrane dobro obavio, nema sumnje da će i kao premijer biti uspešan

Politika -

Sociolog Vladimir Vuletić za Kurir ocenjuje da mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević ima autoritet, kako u Srpskoj naprednoj stranci, tako i među svojim kolegama ministrima, imajući u vidu da je bio uspešan ministar odbrane bez ikakvih senki.

Zato, kaže, ne iznenađuje odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da upravo njemu poveri mandat za sastav nove vlade.

- Taj veoma odgovoran posao je dobro obavio i nema prostora za sumnju da će i kao premijer da bude uspešan. Bitno je napomenuti i da je prethodno bio veoma uspešan i kao dugogodišnji gradonačelnik Novog Sada, te činjenicu da posle mnogo vremena neko iz Vojvodine dolazi na jednu od čelnih pozicija u državi, što je dodatno neka vrsta snaženja položaja Vojvodine umesto nekih separatističkih teza koje bi mogle simbolički gledano da se potegnu - ocenjuje Vuletić za Kurir.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

On podseća da je, po pitanju budućeg rada vlade, već definisan njen rad dobrim delom kroz program "Srbija EXPO 2027", te je sada, ukazuje, zadatak da se oformi tim koji će te planove realizovati.

- Njegov najvažniji zadazak je da izabere pre svega ministre i da drži koherentnom vladu, te da svi zajedno i efikasno idu ka realizaciji projektovanog cilja. Istovremeno, otežavajuća okolnost je vezana za međunarodne okolnosti jer su pritisci sve jači, pre svega od strane Amerikanaca koji neskriveno govore o prekidu veza sa Rusijom i minimalizaciji odnosa sa Kinom a ne daju nam mnogo prostora za mahinacije. Zato će biti najveća umetnost da se izborimo sa tim protiscima - zaključuje Vuletić.

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track