SKUPŠTINA SRBIJE: Danas na Kolegijumu o preporukama ODIHR za unapređenje izbornih uslova
Foto: Shutterstock

parlament

SKUPŠTINA SRBIJE: Danas na Kolegijumu o preporukama ODIHR za unapređenje izbornih uslova

Politika -

BEOGRAD - U Skupštini Srbije za danas je zakazan skupštinski kolegijum posvećem konsultacijama u vezi primene preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o unapređenju izbornih uslova.

Kolegijum, koji čine šefovi svih poslaničkih grupa, je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na dnevnom redu su konsultacije o daljem radu na primeni preporuka ODIHR-a, objavljenih nakom decembarskih izbora.

Pored poslanika vlasti, na konsultacijama biće prisutni i predstavnici koalicija "Srbija protiv nasilja" (SNP) i "NADA" koje su, sa inicijativom "ProGlas" usaglasile jedistvenu platformu.

Među njihovim ključnim zahtevima je revizija biračkog spiska, zaustavljanje zloupotrebe medija i održavanje svih lokalnih izbora u isto vreme, zajedno sa beogradskim izborima.

Iz SNP te saopšteno ranije i da će opozicija inistirati i na ispunjenju svih (25) preporuka iz konačnog izveštaja ODIHR-a.

Na sastanak su pozvani članovi Radne grupe za saradnju sa ODIHR u koordinaciji i praćenju primene preporuka za unapređenje izbornog procesa.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:11

OPOZICIJA JE JOŠ PRE IZBORA IMALA SRAMOTNU PORUKU ZA LJUDE IZ ODIHR Sagovornici Kurira: Rekli da će svakako izaći na ulice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja