MINISTAR MILIĆEVIĆ U TOPOLI: Mališani iz dijaspore mogu mnogo da nauče o srpskoj istoriji i kulturi
Foto: Duško Vukajlović

Letnji kampovi

MINISTAR MILIĆEVIĆ U TOPOLI: Mališani iz dijaspore mogu mnogo da nauče o srpskoj istoriji i kulturi

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen sa oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas sa predsednikom Opštine Topola Vladimirom Radojkovićem i njegovom zamenicom Jelenom Jovanović.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

Ministar je lokalno rukovodstvo u Topoli upoznao sa projektom organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Ministar je istakao da je Topola sa Oplencom, grad sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom u kom mališani iz dijaspore mogu mnogo da nauče o srpskoj istoriji, kulturi, ali i da usavrše znanje maternjeg jezika.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

On je objasnio da su letnji kampovi osmišljeni upravo s idejom da mladi srpskog porekla koji žive rasuti širom sveta, kada dođu u opštine i gradove širom Srbije nauče više o svom nacionalnom identitetu.

- Cilj je da kroz druženje sa vršnjacima iz Srbije steknu nova prijateljstva i usavrše znanje srpskog jezika, ali i da tako još više zavole svoju maticu i požele da se jednog dana trajno vrate u nju – rekao je ministar Milićević.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

Ceo projekat organizacije letnjih kampova za mlade iz dijaspore finansira Vlada Republike Srbije a očekuje se učešće najmanje 40 lokalnih samouprava iz cele Srbije.

Cilj je da u kampovima tokom ovog leta boravi najmanje 10.000 mališana iz dijaspore i regiona. Ministar je najavio i da će danas biti raspisan konkurs namenjen udruženjima, kojim će biti omogućena finansijska podrška za opremanje kulturno-umetničkih društava, sportskih klubova, biblioteka i dopunskih škola širom srpske dijaspore.

Kurir.rs

Bonus video:

06:31

ZBOG DARVINOVE TEORIJE OSTAO BEZ POSLA NA BOGOSLOVIJI?! Milićević: Razgovarao sam s patrijarhom, ali nisam čuo NIJEDAN ARGUMENT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track