DANAS JE ZNAČAJAN DAN ZA MOJE KOLEGE U MINISTARSTVU I MENE LIČNO: Ministar Dačić poželeo dobrodošlicu najboljim studentima
Foto: Foto: MSP

obraćanje

DANAS JE ZNAČAJAN DAN ZA MOJE KOLEGE U MINISTARSTVU I MENE LIČNO: Ministar Dačić poželeo dobrodošlicu najboljim studentima

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je svečanoj ceremoniji povodom početka stručne prakse, u skladu sa potpisanim Protokolima o saradnji MSP sa 15 fakulteta sa šest državnih univerziteta i tom prilikom se obratio prisutnima.

- Poštovani studenti, veliko mi je zadovoljstvo da vam se obratim povodom početka vaše tromesečne stručne prakse i da vam poželim dobrodošlicu u Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije. Danas je veoma značajan dan kako za vas, tako i za moje kolege u Ministarstvu i mene lično, jer smo posle dugih priprema otvorili svoja vrata, po treći put, za najbolje studente sa šest Univerziteta u našoj zemlji. Pre svega, želim da pohvalim vaše interesovanje da stručnu praksu obavite baš kod nas, naročito imajući u vidu tematiku vaših predmetnih studija i delokrug rada i nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Foto: MSP

Istakao je da će ovo iskustvo imati izuzetan pozitivan uticaj na studente.

- Posebno mi je drago što su sa nama danas studenti političkih nauka, pravnih, ekonomskih i filoloških fakulteta, ne samo iz Beograda, već i iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Subotice i Prištine, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici – ukupno 41 student. Siguran sam da će sticanje praktičnih znanja u Ministarstvu spoljnih poslova u naredna tri meseca imati veoma pozitivan uticaj i doprineti da efikasno i sa najboljim ocenama savladate poslednje stepenike svog akademskog obrazovanja - kazao je.

Takođe je podsetio da Ministarstvo spoljnih poslova koja mnogo ulaže u studente.

- Drage kolege, Ministarstvo spoljnih poslova je jedna od institucija koja godišnje primi najveći broj studenata na stručnu praksu, koju vidimo kao obostrano važnu – za vas će to biti dobra prilika da steknete radne navike i radno iskustvo, naučite mnogo toga novog i oprobate se u timskom radu, dok će vaša energija i volja za učenjem biti veliki podstrek našim kolegama i doneti novu energiju u Ministarstvo spoljnih poslova. Siguran sam da ćete za nekoliko meseci odavde otići ne samo bogatiji za nove veštine, već, pre svega, za brojna prijateljstva i iskustva. Uveren sam da delimo stav da je čast i privilegija biti u prilici da svojim radom pomognete u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije. Vama će biti pružena prilika da u periodu veoma zahtevnih i intenzivnih međunarodnih dešavanja, kroz vođenje mentora koji će tokom prakse pratiti vaš rad, steknete dodatna znanja u brojnim oblastima kojima se naše ministarstvo bavi u svakodnevnom radu. Uveren sam da će Vaša akademska znanja, energija, vera u budućnost i spremnost da se usavršavate, uz visoku dozu patriotizma, doprineti tome da i mi svoje zadatke obavljamo na bolji i efikasniji način. Siguran sam da ćete, uz pomoć naših iskusnih diplomata, u narednom periodu steći jedinstvena znanja i iskustva, koja će vam pomoći u vašem daljem napredovanju i usavršavanju. Kao što dobro znate, međunarodne prilike se menjaju i usložnjavaju na dnevnom nivou, a nekada i iz sata u sat. Svi ti događaji imaju uticaja i na Republiku Srbiju i zato je neophodno da se stalno usavršavamo, da delujemo efikasno i da budemo spremni da uložimo dodatnu energiju i rad kako bi bili spremni da se suočimo sa svim izazovima koji su pred nama - izjavio je Dačić pred prisutnima.

Ivica Dačić
foto: Foto: MSP

Studentima je poželeo mnogo sreće u daljem radu.

- Dragi studenti, želim vam puno uspeha u obavljanju zadataka koji su pred vama. Hoću da naglasim i da je iskustvo pokazalo da je stručna praksa u Ministarstvu često bila odlučujući faktor koji je opredeljivao mlade ljude da se prijave na konkurs za prijem budućih diplomata. Na primer, u poslednjoj generaciji mladih diplomata koja je prethodne godine školovana na Diplomatskoj akademiji, od 15 primljenih kolega, 13 je pre toga bilo na stručnoj praksi u našem ministarstvu. Posebno bih se zahvalio i svim kolegama u Ministarstvu koji su radili na pripremi stručne prakse, kao i Studentskom centru Beograd, Gradskoj upravi grada Beograda i Sekretarijatu za javni saobraćaj, kao i Srbija vozu, koji su sa svoje strane pomogli realizaciju projekta kada je reč o studentima koji ne studiraju u Beogradu. Želim vam puno uspeha u radu, tokom studija i na ličnom planu. Hvala na pažnji! - s ovim rečima je Dačić završio izlaganje.

Ivica Dačić
foto: Foto: MSP

Ove godine, tromesečnu stručnu praksu u Ministarstvu spoljnih poslova obavljaće 41 student sa fakulteta političkih nauka i sa pravnih, ekonomskih, filoloških fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Niša, Kragujevca, Prištine, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track