ZAGOVARAMO PREDIZORNO OKUPLJANJE: Zavetnici o beogradskim izborima: Odgovara nam model koalicije sa SNS i SPS
Foto: Kurir televizija

SAOPŠTENJE

ZAGOVARAMO PREDIZORNO OKUPLJANJE: Zavetnici o beogradskim izborima: Odgovara nam model koalicije sa SNS i SPS

Politika -

Ivica Dačić, predsednik SPS, izjavio je da "postoji dogovor" da na lokalnim izborima u Beogradu, čije se raspisivanje očekuje, na jednoj izbornoj listi učestvuju SPS, Srpska napredna stranka (SNS) i Zavetnici.

Rukovodstvo Srpske stranke Zavetnici je saopštilo da će se prema tom predlogu, kako su naveli, poneti odgovorno.

- Srpska stranka Zavetnici kao jedan od vodećih zagovornika i inicijatora okupljanja državotvornih snaga i principa nacionalne konsolidacije, poneće se odgovorno prema predlogu za takav model koalicije. Probriselske agenture u opoziciji jasno su stavile do znanja da će kampanju za izbore u prestonici podići na nivo državnog izazova, a u skladu sa tim poznato je da su već aktivni u smeru stvaranja novog DOS - navodi se u saopštenju stranke Zavetnici povodom najave lidera SPS o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima. - Srpske patriotske snage, nalazile se desno ili levo, sada ne mogu da priušte sebi luksuz preteranog insistiranja na međusobnim razlikama, niti da dopuste raslojavanja snaga - navode Zavetnici i dodaju da od početka zagovaraju predizborno okupljanje i da veruju da bi ono ohrabrilo narod u Srbiji i regionu.

Ističu da će srpska stranka Zavetnici nastaviti sa konkretnim predlozima na temu okupljanja i delovanja, i staviće se u punom stranačkom i logističkom kapacitetu na prve linije političkog fronta odbrane Srbije i njene prestonice.

Bonus video:

05:58

ZAVETNICI SU DRŽAVOTVORNA STRANKA Oglasila se Milica Đurđević Stamenkoviski posle konsultacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja