USVOJENE OSTAVKE VUČEVIĆA I SELAKOVIĆA! Evo šta se sve dešavalo u Skupštini...
Foto: Nenad Kostić, Beta

USVOJENE OSTAVKE VUČEVIĆA I SELAKOVIĆA! Evo šta se sve dešavalo u Skupštini...

Politika -

Za predsednika skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je izabran Milenko Jovanov iz Srpske napredne stranke, a za njegovog zamenika Branimir Jovanović iz Socijaldemokratske partije Srbije.

Kako je Jovanov rekao na prvoj sednici tog Odbora, on će biti predsednik samo do sledeće sednice, kada će odbor dobiti novog člana i novog predsednika.

U nastavku je Administrativni odbor usvojio ostavke koje su na mesta poslanika podneli Miloš Vučević, Nikola Selaković, Marija Vojinović, Slavica Škrbić i Predrag Bandić.

Za šefa kabineta predsednika Skupštine Srbije imenovan je Miloš Popović.

Za predsednika skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu izabran je Dragan Stanojević sa liste "Mi - Glas iz naroda".

Uoči glasanja, Stanojević je rekao da se dijasporom bavi duže od 20 godina i da je između ostalog, osnivač međunarodne organizacije "Ujedinjena srpska dijaspora Evroazija".

Izbor Stanojevića za predsednika Odbora za dijasporu podržalo je 10 članova tog tela dok je jedan bio uzdržan.

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova u novom sazivu Skupštine Srbije vodiće Aleksandar Marković sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Za zamenika predsednika ovog Odbora izabran je Bori Bajić iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track