ORGANIZACIJA LETNJIH KAMPOVA! Ministar Milićević pozvao gradove i opštine iz cele Srbije da se prijave na konkurs
Foto: Duško Vukajlović

ORGANIZACIJA LETNJIH KAMPOVA! Ministar Milićević pozvao gradove i opštine iz cele Srbije da se prijave na konkurs

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Osečinu gde je predsednika Opštine Nikolu Tomića i njegove saradnike upoznao sa planom aktivnosti koje se tiču saradnje naše dijaspore sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama u Srbiji.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

Predsednik Opštine Nikola Tomić istakao je da Osečina spremna da učestvuje u svim projektima koji se tiču dijaspore, kao i da je posebno zainteresovana da i ove godine organizuje tematski letnji kamp za decu iz našeg rasejanja s obzirom na impresivne rezultate sa prošlogodišnjeg kampa.

Ministar Milićević je sa zadovoljstvom podržao ideju da se i ove godine organizuje kamp u Osečini, ali je pozvao i sve druge gradove i opštine iz cele Srbije da se prijave na konkurs ministarstva za organizaciju ovih kampova.

Ministar je podsetio da se protekle godine iz dijaspore u Srbiju vratilo 21 hiljada naših sunarodnika što je dovoljan pokazatelj da je Srbija danas jaka i stabilna.

On je istakao je je želja državnog rukovodstva da se što više naših ljudi trajno vrati u maticu.

Upravo u tom cilju osmišljen je i projekat letnjih kampova koji je usmeren ka trećoj i četvrtoj generaciji naših iseljenika, kako bismo privukli mlade da požele da se jednog dana trajno vrate u svoju maticu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:13

SVE ŠTO SU MLADI NASLEDILI, BIĆE TRI PUTA VREDNIJE Milićević o programu Srbije: Bavi se budućnosti svakog građana naše zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track